Οι Βρετανοί millennials θα ηγηθούν της τουριστικής ανάπτυξης παγκοσμίως και το 2019 όπως αναφέρει σε πρόσφατη μελέτη της η Portrait of UK Travellers.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να έχει τις πιο θετικές προοπτικές για την επίδραση του Brexit στα ταξίδια.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης την επιρροή των παιδιών στις αποφάσεις για διακοπές.

Οι ενήλικες ταξιδιώτες κάτω των 40 ετών σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κατά 41% περισσότερες διακοπές το 2019. Παράλληλα, προβλέπεται να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους κατά 20% τους επόμενους 12 μήνες.

Οι έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019. Πάνω από 2.000 δραστήριοι ταξιδιώτες αναψυχής συμμετείχαν και οι απαντήσεις τους αναλύθηκαν σε τρία τμήματα γενεών

– Millennials (ηλικίας 18-39 το 2018)

-Xers (ηλικίας 40-53 το 2018) και

-Boomers (ηλικίας 54-72 το 2018).

Επιθυμία για κρουαζιέρες

Μολονότι μόνο ένας στους δέκα millennials είχε κάνει διακοπές κρουαζιέρας τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από τους μισούς εξέφραζαν ενδιαφέρον να ταξιδέψουν σε κρουαζιέρα τα επόμενα δύο χρόνια.

Νέα τάση το staycation

Οι αποδράσεις εντός των τειχών (staycation) είναι πιο δημοφιλείς για τους Millennials από ό, τι στους Xers ή τους Boomers. Οι εγχώριες διακοπές θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των προβλεπόμενων ταξιδιών.

Χρησιμοποιούν τους travel agents

Σχεδόν οι μισοί από τους Millennials πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι με ταξιδιωτικό πράκτορα τους τελευταίους 12 μήνες.

Μεγαλύτερη αισιοδοξία

Ενώ τα δύο τρίτα των Βρετανών Millennials πιστεύουν ότι το Brexit θα έχει αντίκτυπο στις διακοπές, η εν λόγω γενιά είναι πιο αισιόδοξη. Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προβλέψεις των ατόμων άνω των 40 ετών

Περισσότεροι Xers και Boomers από ότι Millennials προγραμματίζουν περισσότερες, διεθνείς διακοπές. Τα δύο τρίτα των μελλοντικών διακοπών που προγραμματίζουν οι Xers θα είναι στο εξωτερικό. Η διάρκειά τους θα είναι τουλάχιστον πέντε ημέρες. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τους Boomers.

Τα παιδιά καθορίζουν τον προορισμό και το ξενοδοχείο στις οικογενειακές διακοπές

Τα οικογενειακά ταξίδια αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των ταξιδιών που πραγματοποίησαν ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Xers ταξιδιώτες είναι πιθανότερο να ταξιδέψουν με παιδιά. Ταυτόχρονα, όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων, φαίνεται ότι τα παιδιά έχουν το πάνω χέρι. Τουλάχιστον τα δύο τρίτα των εν λόγω παιδιών επηρέασαν τον οικογενειακό προορισμό τους και τις επιλογές ξενοδοχείων.

Τέλος, τέσσερις στους πέντε δήλωσαν ότι επηρέασαν επίσης τον οικογενειακό προγραμματισμό των καθημερινών δραστηριοτήτων στις διακοπές.