Η ξενοδοχειακή βιομηχανία στη Γερμανία δεν είναι πλέον πρόθυμη να ανεχτεί ψευδείς πληροφορίες που σχετίζονται με τα αστέρια στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο του 2016, η γερμανική ένωση ξενοδοχείων και εστιατορίων Dehoga εντόπισε συνολικά 2,034 ξενοδόχους, οι οποίοι βελτίωσαν την αστεροποίηση των ξενοδοχείων τους χωρίς ωστόσο να διαθέτουν έγκυρη πιστοποίηση.

Πριν από λίγο καιρό, σε δύο ξενοδοχεία επιβλήθηκαν πρόστιμα για την ψευδή βελτίωση των βαθμολογιών τους. Μέχρι το τέλος του περασμένου έτους είχαν πραγματοποιηθεί 558 συλλήψεις από την ένωση. 473 ξενοδοχεία υπέβαλαν φάκελο για το σύστημα αστεριών της Dehoga, ενώ 403 υποθέσεις παραδόθηκαν στο Κέντρο Καταπολέμησης Αθέμιτου Ανταγωνισμού. Το κέντρο ισχυρίζεται ότι έχει «κυνηγήσει» 106 περιπτώσεις παραπλανητικής διαφήμισης.

Τα βραβεία Dehoga διαθέτουν μια περιεκτική λίστα κριτηρίων. Η ταξινόμηση ισχύει για τρία έτη. Επί του παρόντος, λιγότερες από 8.300 εταιρείες έχουν λάβει την ανάλογη αξιολόγηση. Το φθινόπωρο του 2016, η ένωση εισήγαγε μια τακτική και αυτοματοποιημένη αξιολόγηση όλων των αρχικών σελίδων των γερμανικών ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον Dehoga, η άγνοια παίζει συχνά σημαντικό ρόλο. “Πολλοί ξενοδόχοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν ότι η αυθαίρετη αύξηση των αστεριών δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο”, δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης. Μερικές φορές επίσης η αλλαγή στη διοίκηση προκαλεί επίσης καθυστερήσεις.