germanoi diakopesΕπιταχύνθηκαν τον Αύγουστο οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών για διακοπές χάρη στις προσφορές τελευταίας στιγμής, έπειτα από μια πτώση κατά τους τελευταίους μήνες, και πλέον οι προοπτικές είναι ελαφρώς καλύτερες, σύμφωνα με το γερμανικό τουριστικό περιοδικό fvw.

Οι κρατήσεις των Γερμανών για διακοπές αυξήθηκαν κατά 7,3% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα της GfK. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για αναχωρήσεις τον Αύγουστο αντιπροσώπευσαν το 15,9% των πωλήσεων τον περασμένο μήνα, ενώ και ο Σεπτέμβριος επέδειξε ισχυρή ανάπτυξη, λαμβάνοντας το 23,5% των κρατήσεων.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί οργάνωσαν νωρίτερα τις χειμερινές τους διακοπές, με τις πωλήσεις τον Αύγουστο να σημειώνουν αύξηση κατά 4,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Ωστόσο κυριαρχεί η ζήτηση για κρουαζιέρα, ενώ οι πωλήσεις στα πακέτα των tour operators είναι χαμηλότερες από τα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ισχυρή ζήτηση είχαν και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2015, οι οποίες αντιπροσώπευσαν το 7,8% των εσόδων από τις πωλήσεις του περασμένου μήνα, σε σύγκριση με το 5,4% την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι η στρατηγική των tour operators να πουλάνε πακέτα προτού ετοιμαστούν τα σχετικά φυλλάδια, κερδίζει τόπο.