Σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις των Γερμανών για πτήσεις προς την Κίνα, διαπιστώνει η μηχανή αναζήτησης ταξιδίων Kayak.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γερμανοί πολίτες, από την 1η Δεκεμβρίου 2023, δεν χρειάζονται πλέον βίζα για να ταξιδέψουν στην Κίνα, εάν η παραμονή τους στη χώρα δεν υπερβαίνει 15 ημέρες.

Η Kayak συνέκρινε τις αναζητήσεις μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου 2023 με αναζητήσεις μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου 2023, για πτήσεις που αναχωρούν από οποιοδήποτε γερμανικό αεροδρόμιο μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Από τα στοιχεία προέκυψε αύξηση 109%, ενώ για την ίδια περίοδο, η μέση τιμή για πτήσεις προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 3%.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα υψηλό για πτήσεις προς Σαγκάη, Πεκίνο, Γκουανγκζού, Τσενγκντού και Σενζέν.

«Βλέπουμε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της διευκόλυνσης της έκδοσης βίζας και της σημαντικής αύξησης του ενδιαφέροντος για πτήσεις προς την Κίνα. Για πολλούς, η κατάργηση της γραφειοκρατίας πριν από το ταξίδι κάνει την Κίνα πιο ελκυστικό προορισμό διακοπών.

Την ίδια στιγμή, οι τουρίστες που επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μπορούν ακόμη και να προσβλέπουν σε ελαφρώς χαμηλότερους ναύλους», επισημαίνει ο κ. Jesse James Woods, Διευθύνων Σύμβουλος, Kayak Γερμανίας.

Εκτός από τους Γερμανούς, Γάλλοι, Ιταλοί, Ολλανδοί, Ισπανοί και Μαλαισιανοί μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το πρόγραμμα βίζας 15 ημερών. Το καθεστώς, το οποίο λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2024, είναι η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης του Πεκίνου να ενισχύσει τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό και η διακοπή των διεθνών ταξιδιών στην Κίνα είχαν τεράστιες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο.