Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, η Μαγιόρκα θα δει ξανά γεμάτα τα ξενοδοχεία της το Πάσχα.

Τα ποσοστά πληρότητας είναι υψηλά και οι Γερμανοί τουρίστες συμβάλλουν σε αυτή την καλή εξέλιξη, στο κοσμοπολίτικο νησί της Ισπανίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγιόρκας (Fehm) ανακοίνωσε ότι το ποσοστό πληρότητας για την περίοδο μεταξύ 8 και 18 Απριλίου θα ξεπεράσει το 85%, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Αυτό είναι μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας του Πάσχα χωρίς τον κορωνοϊό το 2019, παρά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», δήλωσε η Maria Frontera πρόεδρος της Fehm.

Τα ξενοδοχεία με την πιο υψηλή πληρότητα

Για καταλύματα υψηλότερης κατηγορίας και πολυτελή ξενοδοχεία, η πληρότητα θα είναι ακόμη και πάνω από το επίπεδο πριν από τρία χρόνια, παρά την αύξηση των τιμών των δωματίων σε σύγκριση με το 2019.

«Μπορεί κανείς πρακτικά να μιλήσει για πλήρη επανενεργοποίηση», πρόσθεσε η Maria Frontera.
Αυτή η καλή εξέλιξη, είπε, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό, πρώτα και κύρια από επισκέπτες από τη Γερμανία, από την Αγγλία και τη Σκανδιναβία.»

Σύμφωνα με την TUI «την εβδομάδα του Πάσχα, πολλά ξενοδοχεία έχουν κλείσει πλήρως, όπως το Robinson Club Cala Serena, το οποίο έτσι επιστρέφει στα επίπεδα πληρότητας πριν από τον κορωνοϊό».

Η TUI αναμένει σχεδόν 40.000 επισκέπτες από τη Γερμανία να έρθουν στη Μαγιόρκα κατά τις διακοπές του Πάσχα. Λόγω της ισχυρής ζήτησης, η TUI fly πρόσθεσε επιπλέον πτήσεις από Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.

Το 85% των ξενοδοχείων στη Μαγιόρκα είναι ανοιχτά

Το υψηλό ποσοστό πληρότητας το Πάσχα είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο καθώς το 85% όλων των ξενοδοχείων στη Μαγιόρκα υποδέχονται ήδη επισκέπτες τον Απρίλιο.

«Αυτό είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι στο 17%», τόνισε η Maria Frontera.

Στη Μαγιόρκα, η υψηλή περίοδος ξεκινά στις 2 Μαΐου. Εκτός από τρία ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται ακόμη υπό πλήρη ανακαίνιση, ακόμη και όλα τα καταλύματα του νησιού θα είναι ανοιχτά τον Μάιο, σύμφωνα με την Fehm.

Σημαντικό για την οικονομία των Βαλεαρίδων

Η ανάκαμψη είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία των Βαλεαρίδων Νήσων.

Πριν από την πανδημία, ο τουρισμός προσέφερε άμεσα και έμμεσα το 41% ​​του εθνικού εισοδήματος του νησιωτικού συμπλέγματος.
Το μερίδιο αυτό είχε πέσει στο 14,2% το 2020, αλλά σημειώθηκε ελαφρά ανάκαμψη στο 27,7% το 2021.

Στο πλαίσιο μιας «ποιοτικής επίθεσης», η περιφερειακή κυβέρνηση θέλει να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα του κλάδου τα επόμενα χρόνια, προστατεύοντας περισσότερο και το περιβάλλον.

Αυτό μπορεί να είναι δυνατό με λιγότερους τουρίστες σε σχέση με τα έτη ρεκόρ 2018 και 2019, όταν καταμετρήθηκαν συνολικά 16,5 εκατομμύρια επισκέπτες.