Τουρκία και Αίγυπτος είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής των Γερμανών τουριστών. Η ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς μειώνεται σταδιακά, ενώ τις χειρότερες επιδόσεις σημείωσε η Ισπανία τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Amadeus.

Γενικά η ζήτηση για τους δέκα πιο περιζήτητους προορισμούς, οι οποίοι προσελκύουν τις ταξιδιωτικές κρατήσεις των δύο τρίτων των Γερμανών, έπεσε κατά 1,6% συγκριτικά με τον περσινό Ιούλιο. Μάλιστα, τον Ιούνιο ήταν μειωμένη κατά 5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Παρόλα αυτά, στα πάνω της βρέθηκε η ζήτηση για μεμονωμένους προορισμούς, σύμφωνα με το διάγραμμα της Amadeus.

Τουρκία και Αίγυπτος

H Aττάλεια, η οποία παρέμεινε αγαπημένος προορισμός των Γερμανών το φετινό καλοκαίρι καθώς παρατηρήθηκε 10% αύξηση των κρατήσεων, με τους Γερμανούς τουρίστες να κατευθύνονται μαζικά στην τουρκική Ριβιέρα.

Η Χουργκάντα παρουσίασε την πρώτη μεγάλη άνοδο επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι (+11%) σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι κρατήσεις για τη Μάρσα Αλάμ βελτιώθηκαν για φέτος.

Ελλάδα

Οι τρεις πιο αγαπημένοι προορισμοί για τους Γερμανούς τουρίστες το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα είδαν μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι. Εξαίρεση η Κως με αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 21% για δεύτερο σερί μήνα. Το Ηράκλειο και η Ρόδο σημείωσαν μικρή πτώση 6% και 5% αντίστοιχα.

Ισπανία

Συνεχίζεται η κατηφόρα στα ποσοστά επισκεψιμότητας που κατέγραψε η Amadeus στην Ισπανία. Το αεροδρόμιο της Πάλμα κατέγραψε πτώση 10% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα Κανάρια νησιά έπεσαν στην επισκεψιμότητα με διψήφια ποσοστά. Ενδεικτικά, 25% μειώθηκε η τουριστική κίνηση στη Φουέρτεβεντούρα, 18% στο Λας Πάλμας και 17% στη νότια Τενερίφη.