Επιστρέφει η Τυνησία στη γερμανική τουριστική αγορά το φετινό καλοκαίρι όμως τα θέματα ασφαλείας εξακολουθούν να παραμένουν βασικό ζήτημα.

Η χώρα της Βόρειας Αφρικής είναι πιο αισιόδοξη για τις τουριστικές της επιδόσεις εδώ και αρκετό καιρό. Οι διεθνείς επισκέπτες επιστρέφουν στην Τυνησία, με αύξηση 47%, αγγίζοντας τα 1,3 εκατομμύρια τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η επιστροφή της γερμανικής τουριστικής αγοράς με ποσοστό 27% και σχεδόν 32 χιλ. επισκέπτες μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους.

“Αναμένουμε αύξηση περίπου 25% από τη γερμανική αγορά φέτος”, δήλωσε ο Γερμανός διευθυντής του τουριστικού συμβουλίου της Τυνησίας. “Οι γκόλφερς και οι ηλικιωμένοι έχουν επιστρέψει σίγουρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και για τις οικογένειες και τα νεαρά ζευγάρια”, πρόσθεσε.

Επιπλέον ο FTI βλέπει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση για την Τυνησία, όπου διαθέτει 150 ξενοδοχεία στο πρόγραμμά της αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων του ταξιδιωτικού πρακτορείου οι κρατήσεις αυξάνονται με τριψήφιο ποσοστό ενώ αναμένονται σημαντικές πωλήσεις της τελευταίας στιγμής για τον εν λόγω προορισμό.

Ωστόσο, το ζήτημα της ασφάλειας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει επίσημα τους ταξιδιώτες ότι “στην Τυνησία υπάρχει ακόμη αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων”.

Παράλληλα, το τουριστικό συμβούλιο της Τυνησίας τονίζει ότι η κυβέρνηση «ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές μετά τις επιθέσεις το 2015». Μια ολοκληρωμένη δέσμη νομικών κανόνων ασφαλείας για ξενοδοχεία, τουριστικές εγκαταστάσεις και μεταφορές έχει εισαχθεί από το τέλος του 2015 και μια ομάδα 168 ειδικών ειδικευμένων επιθεωρητών ελέγχει τακτικά ότι οι κανονισμοί αυτοί τηρούνται.