Βελτιωμένος αναμένεται να είναι το επόμενο έτος ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του Michael Frenzel, προέδρου της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, ο Frenzel δήλωσε ότι οι πρώτες κρατήσεις δείχνουν αύξηση 15% έως 20% του αριθμού των Γερμανών τουριστών που θα επισκεφθούν την Τουρκία το 2018.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, περίπου 2,5 εκατ. γερμανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους. Το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 2,71 εκατομμύρια και 3,5 εκατομμύρια το 2016 και το 2015, αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στις ανησυχίες ότι τα θέματα ασφαλείας αποτέλεσαν την βασική αιτία της μείωσης των Γερμανών τουριστών, ο Frenzel δήλωσε: «Η πτώση προκλήθηκε σαφώς από τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Η πολιτική αλλάζει πολύ γρήγορα και δεν νομίζω ότι οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν τις αποφάσεις των ανθρώπων».

Η ποιότητα των τουρκικών πακέτων διακοπών είναι πολύ υψηλή, δήλωσε ο Frenzel, προσθέτοντας ότι είναι η ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας που προσελκύει τουρίστες στην Τουρκία.

“Η τιμολόγηση εδώ είναι πολύ ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλους προορισμούς, γεγονός που βοηθά τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην Τουρκία”, δήλωσε ο Frenzel.

Παράλληλα, ο Coşkun Yurt, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της OTI Holding, ενεργός φορέας στον τουριστικό τομέα της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι οι τιμές πακέτων έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 30% από το 2014.

Η μείωση προκλήθηκε από την οικονομική ύφεση στη Ρωσία και την Ουκρανία, δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Τουρκίας και τη μείωση του συνολικού αριθμού των τουριστών, ανέφερε.