Σε Ισπανία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία επιλέγουν να ταξιδέψουν οι ιάπωνες τουρίστες προκειμένου να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις και συγκεκριμένα ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με έρευνα του Sports Events 365.

Πιο αναλυτικά, η μελέτη βασίζεται στην αγορά εισιτηρίων για αθλητικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής περιόδου μεταξύ 1ης Αυγούστου 2016 και 30 Ιουνίου 2017, μέσω της ιστοσελίδας Sport Events 365 αλλά και άλλων συνεργαζόμενων πλατφορμών αγοράς εισιτηρίων.

Η English Premier League, η Italian Serie A και η Spanish La Liga είναι τα δημοφιλέστερα πρωταθλήματα μεταξύ των γιαπωνέζων τουριστών, οι οποίοι συνδυάζουν διακοπές αναψυχής με την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων εξαιρετικών αθλητικών ομάδων.

Παράλληλα, τα πιο αγαπημένα ποδοσφαιρικά κλαμπ για τους Ιάπωνες τουρίστες είναι της Βαρκελώνης, της Μπάγερν Μονάχου, της Ίντερ, της Ρόμα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Paris Σεν Ζερμέν. Σημειώνεται ότι η έντονη ζήτηση για τα εισιτήρια της Inter και της Borussia Dortmund εξηγείται και από την παρουσία παικτών της Ιαπωνίας που παίζουν και στις δύο ομάδες.

Ταυτόχρονα, γίνονται μεγάλες προσπάθειες στον τομέα του μάρκετινγκ τα τρία τελευταία χρόνια από ορισμένους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κατέστη το δημοφιλέστερο άθλημα μεταξύ των αθλητικών τουριστών της Ιαπωνίας, με το 70% των εισιτηρίων που παραγγέλθηκαν στο Sports Events 365 στην Ιαπωνία να καλύπτει ποδοσφαιρικούς αγώνες

“Η ανάπτυξη του ιαπωνικού αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί”, αναφέρει ο Sefi Donner, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sports Events 365. “Η εν λόγω τάση οφείλεται έντονα στην αυξανόμενη παρουσία των γιαπωνέζων παικτών στις ευρωπαϊκές ομάδες ποδοσφαίρου και ακόμη και στις αμερικανικές ομάδες μπέιζμπολ”, πρόσθεσε ο κ. Donner.

Ωστόσο, οι Ιάπωνες τουρίστες δεν είναι οι μόνοι στην Ασία που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κινέζοι οπαδοί έχουν επίσης αρχίσει να επισκέπτονται την Ευρώπη για το σκοπό αυτό. Ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι πολλοί σύλλογοι σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εξαγοράζονται από κινέζους επιχειρηματίες.

Οι πιο αξιοσημείωτες ομάδες είναι η Inter και το Μιλάνο στην Ιταλία, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εκτεταμένα διαφημιστικά προγράμματα στη χώρα. Ωστόσο, οι Κινέζοι επιχειρηματίες έχουν επίσης επενδύσει σε εταιρείες όπως το Μάντσεστερ Σίτι ή το Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ως εκ τούτου, η ασιατική αγορά διαθέτει τεράστια δυναμική, η οποία ανακαλύπτεται από όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού και είναι μόνο θέμα χρόνο για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.