Περισσότερα χρήματα πρόκειται να καταναλώσουν όσοι αγοράζουν επαγγελματικά ταξίδια το 2017. Ειδικότερα το 32% εξ αυτών θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με το 29% της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα την έβδομη ετήσια πρόβλεψη του Business Travel. Μάλιστα η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα τα ποσά που ξοδεύονται για τις αεροπορικές εταιρείες θα αυξηθούν επίσης κατά 40% καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων τριών ετών.

Η πίεση να μειώσουν τα κόστη διατηρώντας όμως την ποιότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους αγοραστές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μπορεί ίσως να εξηγήσει τις σημαντικές αυξήσεις στη χρήση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, του Uber, των εταιριών ενοικιάσεως αυτοκινήτων και των budget ξενοδοχείων.

Αεροπορικές δαπάνες

Το 85% των αγοραστών θα ξοδέψουν τα ίδια ή περισσότερο για τα αεροπορικά ταξίδια το 2017, σε σύγκριση με το 76 % πέρυσι. Οι προϋπολογισμοί για αεροπορικά εισιτήρια θα αυξηθεί για το 40% των αγοραστών, σε σύγκριση με το 33%, τόσο το 2016 όσο και το 2015. Μόλις το 15% αναμένουν οι προϋπολογισμοί να συρρικνωθούν, σε σύγκριση με το 24% το 2016.
• Η χρήση των αερομεταφορέων χαμηλού κόστους παραμένει αμετάβλητη για τρίτη συνεχή χρονιά σε ποσοστό 86%.
• Το 2016, το 8% των αγοραστών χρησιμοποίησαν εταιρείες χαμηλού κόστους περισσότερο, σε σύγκριση με το 26% το 2015.
• Το 73% των ταξιδιωτών χρησιμοποίησαν περισσότερο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
• Το 38% των αγοραστών πραγματοποίησαν λιγότερες κρατήσεις εισιτηρίων διακεκριμένης θέσης, το ίδιο όπως και πέρυσι.
• το 10% των αγοραστών έχουν αλλάξει αερομεταφορείς λόγω της μεταβολή του κόστους διανομής.
• Το 17% έχουν βιώσει αυξήσεις τιμών ως άμεσο αποτέλεσμα της μεταβολής στο κόστος διαμονής.
• Μόλις το 11 τοις εκατό συμφωνούν / συμφωνούν απόλυτα ότι η DCC έχει ένα καλό πράγμα.

Δαπάνες για διαμονή
Το ένα τρίτο των αγοραστών (32%) θα δαπανήσουν περισσότερα για τη διαμονή τους το 2017, και οι λιγότεροι  θα διαθέτουν χαμηλότερους προϋπολογισμούς. Η χρήση των χαμηλού κόστους ξενοδοχείων αυξήθηκε κατακόρυφα ενώ το 77% των αγοραστών εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Airbnb.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγοραστές το 2017
Το 38% των αγοραστών αναμένουν τα συνολικά κόστη για τα ταξίδια τους να αυξηθούν κατά τους επόμενους 12 μήνες και το 48% θα σχεδιάζουν περισσότερα ταξίδια. Το Brexit κάνει το ντεμπούτο ως θέμα που απασχολεί τους βρετανούς στο νούμερο τέσσερα, με τους ενδιαφερόμενες αγοραστές της Μεγάλης  Βρετανίας να ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα έχει η δύναμη της στερλίνας στις τιμές των προϊόντων. Η επιλογή των ταξιδιωτών και η ευτυχία εμφανίζονται για πρώτη φορά.