Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφορικά με τις συνήθειες των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους.

Για παράδειγμα, στην Γαλλία όσοι απολαμβάνουν το γεύμα τους ξοδεύουν συνήθως κατά μέσο όρο 2 ώρες και 13 λεπτά την ημέρα καθισμένοι σε ένα τραπέζι. Οι γείτονές τους στην Ιταλία και την Ισπανία δεν απέχουν πολύ από το εν λόγω χρονικό διάστημα, με μέσο όρο πάνω από 2 ώρες την ημέρα.

Παράλληλα, στην ασιατική ήπειρο, οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας περνούν περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά τρώγοντας και πίνοντας καθημερινά. Στην Κίνα, οι συνήθειες φαγητού δεν είναι πολύ διαφορετικές, καθώς περνούν περίπου 5 λεπτά λιγότερο.

Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση φαγητού είναι μια πολύ πιο γρήγορη εμπειρία στη Βόρεια Αμερική, όπου οι Καναδοί καταναλώνουν 1 ώρα και 5 λεπτά για φαγητό και ποτό την ημέρα, ενώ οι Αμερικανοί κάνουν 1 ώρα και 2 λεπτά.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται απλή περιέργεια, ο χρόνος που αφιερώνουν οι πολίτες κάθε χώρας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία. Τα ποσοστά των υπηρεσιών για γεύματα / δείπνα σε ένα ξενοδοχείο επηρεάζονται σοβαρά από τον τύπο της εκάστοτε πελατείας και τις συνήθειες που έχουν στο γεύμα οι άνθρωποι.

Έτσι, πτυχές όπως η οργάνωση των εργασιακών βαρδιών μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά από τη μια εταιρεία στην άλλη, ανάλογα με τους καλεσμένους τους

Για να μην αναφέρουμε τα χρονοδιαγράμματα ορισμένων πελατών, όπως οι Ισπανοί, οι οποίοι, εκτός από το να αφιερώνουν σημαντικό χρόνο στο φαγητό, τρώνε επίσης σε εντελώς διαφορετικές ώρες  από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.