Σύνταξη: tourismtoday.gr

H ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού, επιβεβαιώνεται και πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, παρά την κατάσταση στην Ουκρανία και τις πληθωριστικές πιέσεις.
Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι διεθνείς ταξιδιώτες στη Γαλλία και ιδιαίτερα στο Παρίσι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Atout France.

Οι διεθνείς τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν σε 4 δις ευρώ τον Μάρτιο του 2022, μόνο -4% του προπανδημικού επιπέδου.

Οι εισπράξεις από Ευρωπαίους πελάτες (Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τις ΗΠΑ βρίσκονται επίσης στο επίπεδο πριν από την κρίση ή ακόμη υψηλότερες. Αντίθετα, οι ροές από την Κίνα και την Ιαπωνία εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλές.

Η εγχώρια αγορά παραμένει πολύ καλά προσανατολισμένη, δημιουργώντας όγκο διανυκτερεύσεων στη Γαλλία σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2019 (-4,8%) το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Για τη θερινή περίοδο, οι ταξιδιωτικές προθέσεις επιβεβαιώνουν την έντονη ανάγκη για διακοπές τη Γαλλία μεταξύ εγχώριων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Επαγρύπνηση από τις δυσκολίες πρόσληψης

Σε αυτό το θετικό πανόραμα, η έκθεση θίγει ωστόσο αρκετά σημεία επαγρύπνησης.

Πρώτα απ ‘όλα, οι δυσκολίες πρόσληψης, οι οποίες είναι πολύ παρούσες στις προτεραιότητες των φορέων, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προσφορά αυτό το καλοκαίρι και τις επιδόσεις του κλάδου.

Πληθωρισμός και επιλογή προορισμού

Ο πληθωρισμός και η αγοραστική δύναμη, βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών τόσο των πελατών όσο και εκείνων που τους εξυπηρετούν. Και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών, την κινητικότητα και την επιλογή προορισμού.

Μεσοπρόθεσμα, το ζήτημα της αύξησης των ενοικίων σε βραχυπρόθεσμα ακίνητα και των επιπτώσεων του στις τιμές των ακινήτων, θα μπορούσε επίσης να γίνει πιο οξύ για τη γαλλική βιομηχανία ταξιδιών και φιλοξενίας.