Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σημαντικά αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις στη Δανία το πρώτο 5μηνο του τρέχοντος έτους, φθάνοντας τα 12 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Δανίας ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από την αρχή του τρέχοντος έτους έως το τέλος Μαΐου αντιπροσωπεύει αύξηση 12%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όπως εκτιμά η Στατιστική Υπηρεσία οι διανυκτερεύσεις καταγράφουν ανοδική τάση και προέβλεψε περαιτέρω αύξηση τους επόμενους μήνες.

Μόνο τον Μάιο του 2023, καταγράφηκαν συνολικά 3,9 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες, κάμπινγκ και μαρίνες, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων έχει αποδοθεί σε διεθνείς τουρίστες που πραγματοποίησαν 200.000 διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της Δανίας τον Μάιο του 2023.

«Το 77% των διανυκτέρευσαν πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ τον Μάιο από διεθνείς ταξιδιώτες», πρόσθεσε η Στατιστική Υπηρεσία της Δανίας.

Από όλα τα καταλύματα, τα ξενοδοχεία στη Δανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό διανυκτερεύσεων. Τον περασμένο Μάιο, κατέγραψαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.