Στην προετοιμασία της επόμενης μέρας και στο σχέδιο για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η Περιφέρεια θα συγκεντρώσει όλες τις ενέργειες και τους πόρους που έχει στη διάθεσή της για να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού και κάθε οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Γ. Χατζημάρκος: “Αν χρειαστεί, θα ξηλώσουμε όλο το τεχνικό μας πρόγραμμα για να ξεκινήσει και πάλι ο τουρισμός”

“Οτιδήποτε χρειαστεί να δαπανηθεί, θα το δαπανήσουμε είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Αν χρειαστεί να ξηλώσουμε όλο το τεχνικό μας πρόγραμμα για να ξεκινήσει και πάλι η οικονομία και ο τουρισμός μας, θα το κάνουμε.

Με αύξηση κατά 2 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στις δαπάνες της Περιφέρειας για την Υγεία και την υγειονομική θωράκιση, φροντίζουμε, ώστε τα νησιά μας να συνεχίσουν να αποτελούν ασφαλή τόπο για τους κατοίκους τους και ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Η μετάβαση στην επόμενη φάση θα μας βρει και πάλι πρωταγωνιστές. Θα πρωταγωνιστήσουμε, γιατί έχουμε ένα υπέροχο κεφάλαιο παρακαταθήκη από την πρώτη φάση αυτής της υγειονομικής διαχείρισης και γιατί τα νησιά μας δεν έχασαν ποτέ τη δυναμική και την ελκυστικότητά τους”.

Ωστόσο ο κ.Χατζημάρκος επεσήμανε ότι πολλά ερωτήματα εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα σε μία σειρά ζητημάτων. Όπως η εκπόνηση πρωτοκόλλων μετακίνησης, διαμονής και μεταφορών, το άνοιγμα των συνόρων και η διασυνδεσιμότητα, η λειτουργία των αεροπορικών εταιρειών όπου εξωγενείς παράγοντες διατηρούν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους, ενώ εκκρεμούν κεντρικές αποφάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.