asterokosmos-ekthesiΕκπλήξεις και μουσικοχορευτικά happening περιμένουν μικρούς και μεγάλους στον Αστερόκοσμο, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παραμονές και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αστεράτες παιδικές φιγούρες, όπως η Dora η Εξερευνήτρια, o Garfield, ο Gummy Bear και o Bob Σφουγγαράκης θα βρίσκονται ανάμεσα στους επισκέπτες για να διασκεδάσουν, να παίξουν, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους τα απογεύματα από τις 18:00-20:00 μμ.

Ταυτόχρονα την Κυριακή 30/12 επιστρέφουν τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη για να τον βοηθήσουν να φτιάξει και άλλα δώρα, καθώς τα προηγούμενα εξαντλήθηκαν!!! Την ίδια μέρα το πρόγραμμα του Αστερόκοσμου εμπλουτίζεται στις 13:00 μμ με την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Ζελεδάκια της Ευτυχίας» από τον ίδιο τον συγγραφέα του, κ. Γιώργο Λεμπέση (με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Camelot), ο οποίος θα συζητήσει με τα παιδιά και θα υπογράψει τα βιβλία τους! Στις 17:00 μμ ο Αστερόκοσμος καλεί μικρούς και μεγάλους να στείλουν τις ευχές τους για τον νέο χρόνο. Ο καθένας θα γράψει την ευχή του σε ένα κομμάτι χαρτί και θα το δέσει στην άκρη ενός μπαλονιού. Στις 18:00 μμ όλες οι ευχές θα αφεθούν ταυτόχρονα με μια χρωματιστή «μπαλονο-εκτόξευση» στον ουρανό των αστεριών στο τόξο της Πύλης ΧΑΝΘ. Το εορταστικό κλίμα της ημέρας θα ολοκληρώσουν μουσικές της new Dj’s Team, που θα «εκτοξεύσουν» το κέφι στον αέρα!

Ακόμη, παραμονές και ανήμερα πρωτοχρονιάς ο Αστερόκοσμος ντύνεται γιορτινά με μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα και κληρώσεις με δώρα-έκπληξη για τους επισκέπτες του.

Τον Αστερόκοσμο αποτελούν ένας μοναδικός Παιχνιδόκοσμος και ένα ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο Χωριό με πρωταγωνιστές το Μάγο, τον Αϊ-Βασίλη και το Εργαστήρι των Ξωτικών.

Ο Παιχνιδόκοσμος περιλαμβάνει ένα προηγμένο τεχνολογικά UFO, έναν ιπτάμενο δίσκο δηλαδή που στροβιλίζεται και καλεί τους τολμηρούς αναβάτες να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα από τα 4 παιχνίδια του είδους του, που υπάρχουν σ’ όλη την Ευρώπη.

Δίπλα στο UFO βρίσκεται ένα τεράστιο παγοδρόμιο 450 τμ και δύο ακόμη παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες. Το παιχνίδι συνεχίζεται και μέσα από το τόξο της ΧΑΝΘ με το Τρένο του Αϊ-Βασίλη, Καρουζέλ κα., ενώ από τον Αστερόκοσμο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δημιουργικά εργαστήρια και η αγορά για να ολοκληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Στην Αγορά του Αστερόκοσμου, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013, παιγνίδια, κεριά, είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα έργα κ.α., περιμένουν όλους τους επισκέπτες.
Η είσοδος στον Αστερόκοσμο είναι ελεύθερη, ενώ η είσοδος για τα ΙΧ μέσα στον εκθεσιακό χώρο κοστίζει μόνο 2 ευρώ και είναι ανταποδοτική με ένα παιχνίδι ίσης αξίας.

Ο Αστερόκοσμος διοργανώνεται από τη HELEXPO και αποτελεί τη συνεισφορά της στον Χριστουγεννιάτικο εορτασμό της Θεσσαλονίκης.

Χορηγός Επικοινωνίας του Αστερόκοσμου είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Republic 100,3 και το περιοδικό Soul.