Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ισχυρή ζήτηση για θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία των ΗΠΑ προβλέπει μελέτη της Lightcast για λογαριασμό του Ιδρύματος της Αμερικανικής Ένωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA).

Τα επόμενα πέντε χρόνια, η ζήτηση για θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο εκτιμάται ότι θα είναι 50% υψηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο.

Το Ίδρυμα AHLA ζήτησε από τη Lightcast, δεδομένα σχετικά με τις δημογραφικές τάσεις και τις τάσεις ανάπτυξης που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση των πορειών σταδιοδρομίας στον κλάδο των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων.

Εκτός από μια αναφορά, το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ένας δυναμικός, διαδραστικός πίνακας εργαλείων που επιτρέπει σε όσους αναζητούν εργασία να εξερευνήσουν και να συγκρίνουν ρόλους, απαιτήσεις και αποζημίωση σε μια σειρά σταδιοδρομιών φιλοξενίας.

Πόσο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία απασχολεί σήμερα 1,8 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ. Η μελέτη προβλέπει αύξηση θέσεων εργασίας κατά 12% στον ξενοδοχειακό κλάδο τα επόμενα πέντε χρόνια, σε σύγκριση με 8% για τη χώρα συνολικά.

Ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της ζήτησης αφορά το εισαγωγικό επίπεδο ή σε ρόλους που δεν απαιτούν πτυχία κολλεγίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να αποτελέσει μοχλό κινητικότητας.

«Είναι μια ελκυστική στιγμή για να μπουν οι νέοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, δήλωσε η Anna Blue, Πρόεδρος του Ιδρύματος AHLA.

Ένα βασικό μέρος της δουλειάς μας στο Ίδρυμα AHLA είναι η υποστήριξη της πρόσληψης, διατήρησης και εξέλιξης ανθρώπων στον κλάδο μας.

Η κατανόηση των σημείων από τα οποία ξεκινούν οι σταδιοδρομίες, πού οδηγούν και ποια μονοπάτια ακολουθούν είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τους βοηθήσουν να βρουν το σπίτι τους στη φιλοξενία».