Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά το χάος και τις αμέτρητες ακυρωμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο Schiphol την περίοδο του Πάσχα, οι ελλείψεις προσωπικού θέτουν ξανά σε κίνδυνο τις πτήσεις για τις διακοπές, από την Ολλανδία.

Η Transavia ακυρώνει ήδη πτήσεις και η EasyJet λαμβάνει επίσης μέτρα, αναφέρει η εφημερίδα De Telegraaf.

Η Transavia έχει ήδη ακυρώσει δεκάδες πτήσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η EasyJet αφαιρεί έξι θέσεις από αεροσκάφη στην Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να μπορεί να πετάει με ένα μέλος πληρώματος λιγότερο.

Τα προβλήματα θα επιδεινωθούν όταν φτάσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, ανέφερε στην εφημερίδα η συνδικαλιστική οργάνωση FNV.

Σύμφωνα με το σωματείο, το πλήρωμα καμπίνας από την Transavia για παράδειγμα, μετακομίζει στην KLM.

Το εργατικό δυναμικό της TUI βρίσκεται επίσης υπό πίεση, αν και ο ταξιδιωτικός οργανισμός, δεν χρειάστηκε να ακυρώσει πτήσεις μέχρι στιγμής.

Οι ακυρώσεις της Transavia προκαλούν επίσης συχνά προβλήματα στα ταξιδιωτικά γραφεία που χρησιμοποιούν τις πτήσεις της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας.

Τα τουριστικά γραφεία, κάνουν αγώνα για να βρουν πτήσεις αντικατάστασης για τους πελάτες τους χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στο ταξίδι τους.

Από την άλλη πλευρά, οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για τα πάντα μόνοι τους κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος ξενοδοχείου εάν ακυρωθεί η πτήση τους.