Σε διεύρυνση των τουριστικών τους προγραμμάτων τους οδηγούνται πολλοί εξειδικευμένοι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο εξειδικευμένος στην Τουρκία t.o., Bentour συνεχίζει να επεκτείνει το φάσμα των προορισμών toy με την προσθήκη διακοπών στην Αίγυπτο και το Μαρόκο. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας με έδρα την Ελβετία προσφέρει τώρα περίπου 300 ξενοδοχεία στην Αίγυπτο και 70 στο Μαρόκο. Συνολικά, η εταιρεία προσφέρει τώρα περισσότερα από 1.000 ξενοδοχεία σε εναλλακτικούς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ελλάδα σε σύγκριση με περίπου 3.000 στην Τουρκία.

Επιπλέον, ο ειδικός στις νεανικές διακοπές, RUF Reisen προσφέρει τώρα κρουαζιέρες για ομάδες νέων. «Αυτή είναι μια παγκόσμια πρώτη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Burkhard Schmidt-Schönefeldt. Τα νέα «Ruf Cruises» για νέους ηλικίας 16 ετών και άνω θα ξεκινήσει το 2018. Οι κρουαζιέρες περιλαμβάνουν ταξίδια στη Μεσόγειο, στην Καραϊβική και στο Δούναβη.

Παράλληλα, η JT Touristik έχει διευρύνει τη συνεργασία της με την Iberostar και προσφέρει τώρα περισσότερα από 60 ξενοδοχεία της ισπανικής αλυσίδας. Αυτά ως επί το πλείστον βρίσκονται στην Ισπανία και την Καραϊβική (Μεξικό και Κούβα), αλλά και σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Μαδρίτη και η Βουδαπέστη.