Η υπερ-εξατομίκευση, η εικονική πραγματικότητα, οι 3D εκτυπωμένες λύσεις, τα αρθρωτά αεροσκάφη που συνδέονται με την υποδομή των πόλεων αποτελούν μέρος από το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών. Αυτό αποκαλύπτει μία παγκόσμια μελέτη της British Airways.

Η μελέτη -σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρία δεδομένων Foresight Factory- πραγματοποιήθηκε εν’ όψει της εκδήλωσης BA 2119: Flight of the Future, λόγω των 100 χρόνων της αεροπορικής εταιρείας.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις για τα αεροπορικά ταξίδια. Συμμετείχαν 13.000 καταναλωτές σε δέκα χώρες και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του κλάδου, για να παρουσιάσουν μια εικόνα το πως θα πετάμε τα επόμενα 20, 40, 60 και ακόμη και 100 χρόνια.

Τι ζητάνε οι καταναλωτές στα αεροπορικά ταξίδια

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές θέλουν πολύ μεγαλύτερη εξατομίκευση από την πτητική εμπειρία τους.

  • Το 46% των ανθρώπων επιθυμούν έναν κοινόχρηστο χώρο για κοινωνικοποίηση.

Μία πιο ιδιωτική εμπειρία στο αεροπορικό ταξίδι, θέλουν ταξιδιώτες, από:

  • Ινδία 69%
  • Κίνα 55%
  • Νότια Αφρική 47%
  • Βραζιλία 47%
  • Ηνωμένο Βασίλειο 30%
  • Γερμανία 22%
  • Ιαπωνία 20%

Παρελθόν…στο μέλλον οι κατηγορίες “class”

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι καταναλωτές λένε ότι το μέλλον θα δει το τέλος της κατηγορίας “class” των αεροπορικών εταιρειών και την άνοδο των πακέτων για ειδικές ανάγκες.
Οι καταναλωτές θα πληρώνουν για μια προσαρμόσιμη εμπειρία, με βάση τις επιλογές για χώρο και διασκέδαση.

“Τα ευρήματα της έκθεσης BA 2119: Flight of the Future δεν μας δείνουν μόνο την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τα αεροπορικά ταξίδια, αλλά και το τι περιμένουν στο μέλλον από τις αεροπορικές εταιρείες, τονίζει ο Alex Cruz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways.

Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, η αεροπορική βιομηχανία και η εμπειρία πτήσεων έχουν αλλάξει με πολλούς σημαντικούς τρόπους. Συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της απόδοσης καυσίμου, της μείωσης του θορύβου, του σχεδιασμού καμπίνας και της πολυτέλειας.
Επομένως, δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς, σε αυτό το ρυθμό προόδου, αυτές οι φαινομενικά εξωπραγματικές προβλέψεις θα γίνουν πραγματικότητα”.