Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να «αγκαλιάσουν» νέες τεχνολογίες και να μοιραστούν δεδομένα υγείας προκειμένου να ξεκινήσουν τα ταξίδια. Αυτό συμπεραίνει έρευνα της Amadeus και πραγματοποιήθηκε από την Censuswide.

Συμμετείχαν 9.074 ερωτηθέντες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό τους τελευταίους 18 μήνες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ και τα ΗΑΕ.

Διαπίστωσε ότι το 77% των ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν το επόμενο έτος.

Το 95% πρόθυμο να μοιραστεί τα προσωπικά του στοιχεία και τα δεδομένα υγείας για τη χρήση ψηφιακών διαβατηρίων υγείας.

Από τους ερωτηθέντες, οι μισοί θα ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους σε προορισμό που απαιτεί πτήση το επόμενο έτος.

Ωστόσο το εν λόγω μειώνεται στο 44 % για όσους βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρώπη αποδεικνύεται ότι είναι ο κορυφαίος επιχειρηματικός προορισμός, με το 40% να σχεδιάζει να ταξιδέψει εκεί το επόμενο έτος.

Μάλιστα, πάνω από το ένα τρίτο (34%) αναμένει να πραγματοποιήσει δύο ταξίδια στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η ήπειρος διαμορφώνεται επίσης ως ο κορυφαίος προορισμός για τους παγκόσμιους ταξιδιώτες (37 τοις εκατό).

Καθώς τα επαγγελματικά ταξίδια επιστρέφουν, οι ερωτηθέντες στην έρευνα δήλωσαν ότι βλέπουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε πράσινους τρόπους μεταφοράς, ηλιακές ή αιολικές τεχνολογίες.

Θεωρούν επίσης ότι τα βιώσιμα ταξίδια είναι πιο ανταγωνιστικά ως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει η βιομηχανία πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμα.