Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τρεις στους πέντε επαγγελματίες ταξιδιώτες έχουν περιορίσει τις πτητικές τους συνήθειες ως αποτέλεσμα της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα της Transport & Environment.

Το 74% εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, είπε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να θέσουν εταιρικούς στόχους μείωσης των πτήσεων και ότι πρέπει να αποτελούν μέρος της ταξιδιωτικής πολιτικής για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των εργαζομένων πιστεύουν ότι οι μειώσεις στα αεροπορικά ταξίδια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μιας εταιρείας.

  • Το 62% έχει περιορίσει τις πτητικές του συνήθειες σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
  • Το 27% πετάει τόσο συχνά όσο πριν.
  • Το 11% είπε ότι τώρα πετάει περισσότερο.

«Οι εταιρικές πτητικές συνήθειες έχουν αλλάξει και οι εργαζόμενοι θέλουν μια νέα κανονικότητα όπου οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη μείωση του μεριδίου τους στις εκπομπές, δήλωσε η Denise Auclair, διευθύντρια εταιρικής ταξιδιωτικής καμπάνιας στην Transport & Environment.

Η αλλαγή θα συμβεί με σαφείς στόχους και πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες των εργαζομένων.
Αυτό μπορεί μόνο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον αγώνα τους να προσλάβουν και να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα».

Οι εργαζόμενοι κατανοούν τις κλιματικές επιπτώσεις των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και είναι πρόθυμοι να περιορίσουν τα ταξίδια τους.

  • Το 72% δέχεται να κάνει λιγότερες πτήσεις για εσωτερικές συναντήσεις.
  • Το 67% είναι πρόθυμο να προγραμματίσει περισσότερες τοπικές συναντήσεις αντί παγκόσμιες, για να μειώσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

«Οι εργαζόμενοι κατανοούν τις κλιματικές επιπτώσεις των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και είναι πρόθυμοι να περιορίσουν τα ταξίδια τους. Αλλά περιμένουν από την ανώτατη διοίκηση να δώσει το παράδειγμα και να θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης των επαγγελματικών ταξιδιών», δήλωσε η Auclair.