Οι επικεφαλής των τουριστικών πρακτορείων φοβούνται ότι το τέλος της άδειας και οι συνεχιζόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να αποστραγγίσουν ταλέντα από τον κλάδο.

Η Barrhead Travel σχεδιάζει μια πολυκαναλική εκστρατεία προσλήψεων που θα ξεκινήσει “όταν δούμε τα παγκόσμια ταξίδια να επιστρέφουν σε μια καλύτερη κανονικότητα”, αλλά η πρόεδρος Jacqueline Dobson προειδοποίησε: “Απαιτείται παράπλευρη σκέψη από τον κλάδο για τις μελλοντικές κινήσεις προσλήψεων”.

Η ίδια δήλωσε ότι η εταιρεία “εξετάζει πώς μπορούμε πραγματικά να μεταφέρουμε το μήνυμα, επειδή ακριβώς μια καριέρα στα ταξίδια είναι τόσο ικανοποιητική” και κάλεσε τον κλάδο στο σύνολό του να “γίνει δημιουργικός” προκειμένου να “αλλάξουν οι αντιλήψεις για την εργασία στα ταξίδια”, κάτι που είναι “απαραίτητο για την ανάκαμψη ολόκληρου του κλάδου”.

“Ο ταξιδιωτικός τομέας είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της βιομηχανίας: Πρέπει να δούμε πώς θα προσελκύσουμε την επόμενη γενιά”

 

“Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην πολύ πρώιμη αρχή της ανάκαμψης των ταξιδιών, είναι επιτακτική ανάγκη να κοιτάξουμε τώρα πιο μακριά στο μέλλον”, δήλωσε ο Dobson.

“Εάν τα ταξίδια συνεχίσουν να ξεκλειδώνουν τους επόμενους έξι μήνες, ο κλάδος μας θα αντιμετωπίσει μια εισροή της ανεκπλήρωτης ζήτησης. Δεν είναι κακό πρόβλημα, αλλά οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν επαρκές προσωπικό και να είναι καλά εκπαιδευμένες”.

Η Barrhead σκοπεύει να στοχεύσει σε μαθητευόμενους τον Δεκέμβριο και στα τέλη της άνοιξης να στοχεύσει σε αποφοίτους σχολείων και κολεγίων, αλλά δήλωσε ότι “θα καλωσορίσει τη δέσμευση άλλων επιχειρήσεων του κλάδου σχετικά με το πώς θα συνεργαστούμε για να προσελκύσουμε νέα και μελλοντικά ταλέντα που θα τροφοδοτήσουν τη βιομηχανία μας”.

Το Travel Network Group δήλωσε ότι ορισμένοι εξετάζουν απολύσεις και πολλοί επιδιώκουν να μειώσουν τις ώρες εργασίας του προσωπικού προκειμένου να το κρατήσουν στα βιβλία. Μια εκπρόσωπος δήλωσε: “Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο είναι πολύ ισχυρές: “Δεν θέλουν να χάσουν τους σπουδαίους ανθρώπους τους”.

Η Advantage Travel Partnership δήλωσε ότι ο τερματισμός των αδειών είναι μια “τεράστια ανησυχία” με “τα μέλη να μην θέλουν να χάσουν έμπειρα μέλη του προσωπικού”.

Η διευθύντρια αναψυχής Kelly Cookes δήλωσε: “Η εταιρεία είναι μια από τις καλύτερες εταιρείες που έχει δημιουργήσει: “Η απώλεια δεξιοτήτων αποτελεί τεράστια ανησυχία. Έμπειροι πράκτορες εγκαταλείπουν τον κλάδο είτε από επιλογή, λόγω της αστάθειας, είτε λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας. Θα δούμε ένα κενό σε γνώσεις και δεξιότητες και η προσέλκυση ταλέντων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί”. Και προειδοποίησε: “Η προσέλκυση μαθητευόμενων δεν θα λύσει αυτό το ζήτημα βραχυπρόθεσμα”.

Ο πρόεδρος της Spear Travels, Peter Cookson, δήλωσε ότι η απώλεια ταλέντων είναι “ο ελέφαντας στο δωμάτιο” και μια “πραγματική ανησυχία”. Έχει καλύψει δύο από τις πέντε κενές θέσεις εργασίας και όλο το προσωπικό θα είναι πλήρους απασχόλησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε: “Ο κ: “Χάσαμε πολύτιμο προσωπικό που βγαίνει εκτός ταξιδιών επειδή βαρέθηκαν να περιμένουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους και ανησυχούσαν, παρά τα όσα τους λέγαμε, για το τι θα συνέβαινε μετά τη λήξη της άδειας και ήθελαν έναν κανονικό μισθό και κανονική, κανονική δουλειά. Δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα ταξίδια. Τεράστια απώλεια και εμπειρία δεκαετιών σε πολλές περιπτώσεις.

Η Deben Travel φέρνει τρεις υπαλλήλους σε αργία, αλλά το προσωπικό θα εργάζεται με μειωμένο ωράριο – ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν δεύτερη δουλειά. Ο ιδιοκτήτης Lee Hunt δήλωσε: “Ο ιδιοκτήτης Lee Hunt δήλωσε:”: “Τους χρειαζόμαστε. Ο κόσμος θέλει να κάνει κρατήσεις σε πράκτορες με εμπειρία. Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί στον τρόπο με τον οποίο φέρνουμε πίσω τους ανθρώπους”.