Από τώρα και στο εξής, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Πεκίνο θα πρέπει να παρέχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ όταν κάνουν check-in σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με ένα νέο μέτρο που ανακοινώθηκε.

Ο Zhou Weimin, ανώτερος αξιωματούχος του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, δήλωσε ότι οι αρχές θα ενισχύσουν τον έλεγχο και θα αυστηροποιήσουν τη διαχείριση των επισκεπτών που έρχονται στο Πεκίνο και διαμένουν σε ξενοδοχεία για να αποφύγουν τυχόν παραλείψεις.

Τα ξενοδοχεία θα απαιτούν από τους επισκέπτες να παρέχουν μια εθνική άδεια υγείας και τα αποτελέσματα μίας εφαρμογής για την κατάσταση υγείας τους, με τα αποτελέσματα και των δύο να δείχνουν «φυσιολογικά» επίπεδα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις επαφές τους στο Πεκίνο και να αποδέχονται τις διαδικασίες διαχείρισης υγείας των ξενοδοχείων.

Οι κινεζικές αρχές φοβούνται την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος από αφίξεις από το εξωτερικό ή ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 46 νέες περιπτώσεις αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, εκ των οποίων 42 εισήχθησαν στη χώρα από το εξωτερικό.