Τις παραδοσιακές Κρητικές εργασίες γνώρισαν οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort στα πλαίσια της δράσης «Κρητικός Τρύγος» στις 23 Αυγούστου.

Είναι η έβδομη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η παραδοσιακή δράση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» και της συμμετοχής στο πρόγραμμα «TUI cares for Crete: Κρήτη-Πρώτα βήματα προς έναν βιώσιμο διατροφικό προορισμό».

Στόχος είναι η μύηση των επισκεπτών στην παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία, η γνωριμία με την κρητική οινοποιητική κουλτούρα και τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα καθώς και η ενημέρωση για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ξενοδοχείο.

Ξεκινώντας από τον τρυγητό, οι συμμετέχοντες μάζεψαν σταφύλια από το αμπέλι του ξενοδοχείου, τα μετέφεραν φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού και τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου.

Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς με τη συνοδεία μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Η δράση “Κρητικού Τρύγου” ενθουσίασε τους επισκέπτες – συμμετέχοντες του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν έντονα το ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης.