Οι τουρίστες στο εξωτερικό δαπάνησαν 18% περισσότερα χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, γεγονός που αποδίδεται στην κατάρρευση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα της ΕΕ.

Η εταιρεία Worldpay, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής πληρωμών της χώρας, δήλωσε ότι οι επισκέπτες δαπάνησαν £ 643 εκατομμύρια τον Ιούνιο και προέβλεψαν ότι οι λιανοπωλητές θα κερδίσουν επιπλέον £ 2,4 δισεκατομμύρια όλο το καλοκαίρι, αν συνεχιστεί η συγκεκριμένη τάση.

Παράλληλα, οι δαπάνες των επισκεπτών από τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% τον Ιούνιο. Επιπλέον, οι πολυτελείς μπουτίκ και τα πολυκαταστήματα σημείωσαν αύξηση κατά 63% στις πωλήσεις μετά από αύξηση των δαπανών που πραγματοποίησαν Αμερικανοί και Ρώσοι επισκέπτες.

Ο επικεφαλής της Worldpay, ο Marketing Officer James Frost δήλωσε: «Το Λονδίνο τείνει να έχει τα πρωτεία όταν πρόκειται για τις τουριστικές δαπάνες, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι προορισμοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο επωφελούνται από την εισροή τουριστών που ξοδεύουν ελεύθερα χρήματα».

Επίσης, οι επιχειρήσεις στη Σκωτία και την Ουαλία έχουν ήδη δει αύξηση στις δαπάνες των ξένων τουριστών κατά 27% σε σχέση με πέρυσι και αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τέλος όπως συμπληρώνει το στέλεχος της Worldpay : “Επενδύοντας στο να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο ελκυστικές για τους παγκόσμιους πελάτες, οι λιανοπωλητές και τα τουριστικά hotspots σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από την απόδοση της λίρας αυτό το καλοκαίρι”.