Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους σκοπεύουν να ταξιδέψουν από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο του 2020, εφόσον οι προορισμοί τους δεν θα βρίσκονται σε καραντίνα. Ωστόσο, πολλοί έχουν ήδη μειώσει τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό τους κατά περισσότερο από 40%. Για να γίνουν κατανοητά τα σχέδια των Ευρωπαίων για τις επόμενες διακοπές τους, η LuggageHero διενήργησε εκτεταμένη έρευνα.
Με βάση την ανάλυση των απαντήσεων που έδωσαν οι Eυρωπαίοι συμμετέχοντες, η Δανέζικη εταιρεία αποκάλυψε ότι οι ταξιδιώτες δεν ακυρώνουν ευρέως τα σχέδιά τους. Απλώς τα αναβάλλουν μέχρι να καταστεί σαφέστερη η κατάσταση.
Το 44% δήλωσαν ότι δεν θα αλλάξουν το ταξίδι τους για ταξίδια προγραμματισμένα για τον Μάιο και μετά. Το παγκόσμιο μέσο ποσοστό είναι 50%.

Ταξιδιωτικά σχέδια για το άμεσο μέλλον

  • Το 61% των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε ένα ταξίδι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο-Απρίλιο.
  • Το 20% δήλωσε ότι τα ταξίδια τους σχεδιάστηκαν ως ζευγάρι.
  • Το 9% δήλωσαν ότι έπρεπε να ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, οπότε ο πραγματικός αντίκτυπος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Καθώς η κατάσταση είναι ακόμα ασαφής, πολλοί άνθρωποι (47%) έχουν ήδη ακυρώσει τις κρατήσεις τους. Επιπλέον 32% πρόκειται να το κάνουν.
Όταν πρόκειται για ταξίδια που πρέπει να γίνουν από το Μάιο του 2020, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι και διατηρούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια:

  • το 56% δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τους προορισμούς τους, εφόσον δεν θα υπάρξει καραντίνα που να παρεμβαίνει.
  • Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (8%) είχε ήδη ακυρώσει τα ταξίδια τους που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο-Σεπτέμβριο.