Ο αριθμός των ξένων τουριστών που έρχονται στη Γαλλία παρέμεινε μειωμένος φέτος λόγω του Covid. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον από ταξιδιώτες γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών καλά κρατεί.

Αισιόδοξη εικόνα αποτελούν οι κρατήσεις καταλυμάτων για τις διακοπές του Toussaint (24 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου).

Οι Ευρωπαίοι γείτονες αρχίζουν να επιστρέφουν

Η Γαλλία, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, έφτασε από 90 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2019 σε μόλις 40 εκατομμύρια το 2020.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι γείτονές μας είναι οι πιο πιστοί και επιστρέφουν.

Μάλιστα τα ποσά που ξόδεψαν σε διακοπές στη Γαλλία ήταν αυξημένα. Συγκεκριμένα 30% περισσότερα ξόδεψαν οι Ολλανδοί, 23% περισσότερα οι Γερμανοί και 12% περισσότερα οι Βέλγοι.

Ωστόσο ότι οι δαπάνες μεταξύ τουριστών από προορισμούς μεγάλων αποστάσεων ήταν σημαντικά χαμηλότερες, μειωμένες κατά 80%. Αυτό ίσχυσε για τους επισκέπτες από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία και 34% από τις ΗΠΑ σε σύγκριση με το 2019.

Παράλληλα, μελέτες δείχνουν πτώση του ενδιαφέροντος για γαλλικές διακοπές μεταξύ των Βρετανών

Μια δεύτερη μελέτη του Atout France, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2021 μεταξύ τακτικών ταξιδιωτών από βασικές γαλλικές τουριστικές αγορές, διαπίστωσε ότι

Μόνο το 2% των Βρετανών δήλωσε ότι σκέφτεται να επισκεφτεί τη Γαλλία τους επόμενους έξι μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους :

  • Βέλγους ήταν 25%.
  • 11% για τους Ολλανδούς.
  • 6% για τους Γερμανούς.
  • 12% για τους Κινέζους.

Αυτό προέκυψε από μελέτη της Atout France με δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2021 μεταξύ τακτικών ταξιδιωτών από βασικές γαλλικές τουριστικές αγορές.