Παρά την υιοθέτηση της εργασίας από το σπίτι σε πολλές χώρες, η πανδημία δεν κατάφερε να σταματήσει το μποτιλιάρισμα τις ώρες αιχμής.

Αν μη τι άλλο, η ώρα αιχμής εξελίχθηκε καθώς προχωρήσαμε σε νέα πρότυπα εργασίας, εμπορίου και αναψυχής.

Η Compare the Market AU αποκάλυψε τις πόλεις όπου οι Ευρωπαίοι παραπονιούνται περισσότερο για το μποτιλιάρισμα στο διαδίκτυο, αναλύοντας δεδομένα του Twitter (X).

Η Compare the Market ανέλυσε πάνω από 100 εκατομμύρια tweets σχετικά με τις μετακινήσεις από περισσότερες από 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα tweets αναλύθηκαν ως προς το αρνητικό συναίσθημα και οι πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών tweets κατατάχθηκαν στην κορυφή της λίστας.

Το Δουβλίνο παίρνει την πρωτιά με σχεδόν το 40% των tweets που αναφέρουν τους χρόνους μετακίνησης στην πόλη να είναι αρνητικά, ακολουθούμενο από τη Σμύρνη (36,5%) και τη Βαρκελώνη (34,1%).

Οι γερμανικές πόλεις κυριαρχούν στην πρώτη 10άδα της λίστας με μερικές από τις πιο αγχωτικές μετακινήσεις στην Ευρώπη. Οι ιταλικές και ισπανικές πόλεις κατατάσσονται επίσης ψηλά, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι μετακινήσεις μπορεί να αποτελούν ιδιαίτερα δύσκολο ζήτημα σε αυτές τις χώρες.

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα κατατάσσονται μεταξύ τών πόλεων με τα πιο πολλά αρνητικά tweets σχετικά με το μποτιλιάρισμα. Η μελέτη ανέλυσε τα πιο αρνητικά tweets για τις μετακινήσεις από όλο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κατέλαβαν την 31η και 33η θέση στην Ευρωπαική κατάταξη αντίστοιχα.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις με το χειρότερο μποτιλιάρισμα:

 

Δουβλίνο

Σμύρνη

Βαρκελώνη

Πόρτο

Κοπεγχάγη

Σόφια

Αμβέρσα

Νάπολη

Μαδρίτη

Φρανκφούρτη

Κολωνία

Παλέρμο

Τουλούζη

Όσλο

Μάντσεστερ

Άγκυρα

Βερολίνο

Στοκχόλμη

Νίκαια

Λονδίνο

Βελιγράδι

Πράγα

Λισαβόνα

Μόναχο

Βρυξέλλες

Βαλένθια

Ρώμη

Παρίσι

Λυών

Αθήνα

Λιλ

Θεσσαλονίκη

Μπέργκαμο

Ελσίνκι

Βουδαπέστη

Μιλάνο

Ζυρίχη

Άμστερνταμ

Μασσαλία