Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πιο αυστηρές απαιτήσεις για τεστ COVID-19 για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στις ΗΠΑ, λόγω της νέας παραλλαγής Omicron.

Τι ισχύει για ταξιδιώτες από την ερχόμενη εβδομάδα

Αντί για την απαίτηση τριών ημερών για τις δοκιμές, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς θα πρέπει να επιδείξουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ COVID-19 που πραγματοποιήθηκε εντός μίας ημέρας από την αναχώρηση, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού ή την εθνικότητα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, το μέτρο θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

“Αυτό το αυστηρότερο χρονοδιάγραμμα δοκιμών παρέχει έναν πρόσθετο βαθμό προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν να αξιολογούν την παραλλαγή Omicron”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον, η ομοσπονδιακή εντολή για τη χρήση μάσκας προσώπου σε αεροπλάνα, τρένα και μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραταθεί έως τις 18 Μαρτίου. Το νέο σχέδιο επεκτείνει επίσης τις δωρεάν δοκιμές κατ’ οίκον για τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το Associated Press στα μέτρα εξετάζεται επίσης η επέκταση των απαιτήσεων δοκιμών και μετά την άφιξη καθώς και η καραντίνα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει περισσότερες λεπτομέρειες για κανένα από τα δύο.