Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα ακόμη ρεκόρ σε επίπεδο ταξιδιωτών κατέρριψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την περίοδο της πανδημίας, αν και ο αριθμός των επιβατών παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από εκείνα του 2019.

Σχεδόν 1,67 εκατομμύρια άνθρωποι ελέγχθηκαν σε σημεία ελέγχου αεροδρομίου των ΗΠΑ την Κυριακή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (Transportation Security Administration-TSA).

Αυτός ήταν ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε από τις 12 Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν τα αεροπορικά ταξίδια άρχισαν να ακολουθούν πτωτική πορεία.

H εικόνα του 2019

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι κατά 35% χαμηλότερος από τον αριθμό που καταγράφηκε την αντίστοιχη Κυριακή του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της TSA.

Οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να σημειώνουν αύξηση στις κρατήσεις γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου και η TSA καταγράφει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες σε ημερήσια βάση από τις 11 Μαρτίου. Οι προορισμοί διακοπών ήταν οι πιο δημοφιλείς. Σε αντίθεση, τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία είναι πιο επικερδή για τις αεροπορικές εταιρείες, παραμένουν δραστικά μειωμένα.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνητικοί περιορισμοί μειώνουν αισθητά τα διεθνή ταξίδια, ένα ακόμη προσοδοφόρο κομμάτι της αεροπορικής βιομηχανίας.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους

Σχεδόν 50 αμερικανικές και βρετανικές ταξιδιωτικές εταιρείες προέτρεψαν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να άρουν τους περιορισμούς στα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών. Οι εταιρείες δήλωσαν σε επιστολή τους τη Δευτέρα ότι θα ήταν ιδανικό εάν οι δύο ηγέτες ανακοίνωναν «την πλήρη επανέναρξη της αγοράς αεροπορικών ταξιδιών μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες των δύο χωρών» πριν από τη συνάντηση της G7 στις αρχές Ιουνίου.

Στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας, μάλιστα, εμφανίζονται αισιόδοξα για τα καλοκαιρινά ταξίδια καθώς περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται κατά της νόσου Covid-19. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνουν ότι είναι ασφαλές για τα εμβολιασμένα άτομα να ταξιδεύουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και συνεχίζουν να είναι κατά των ταξιδιών προς τις περισσότερες ξένες χώρες.

Υποχρεωτική η μάσκα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Την περασμένη εβδομάδα, η TSA επέκτεινε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Αυτός ο κανόνας θα έληγε στις 11 Μαΐου, αλλά η TSA τον επέκτεινε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι ταξιδιώτες από δω και στο εξής θα πρέπει να περιμένουν ότι τα αεροπλάνα θα είναι πιο γεμάτα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δε, η Delta Air Lines σταμάτησε να αποκλείει τις μεσαίες θέσεις. Ήταν η τελευταία αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που δεν χρησιμοποιούσε όλα τα καθίσματά της με στόχο την ενίσχυση της ασφαλείας των ταξιδιωτών.