Η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) επέκτεινε μια ομοσπονδιακή απαίτηση να φοράνε οι ταξιδιώτες μάσκες σε εμπορικές πτήσεις, λεωφορεία και τρένα έως τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Southwest και Spirit, έχουν προειδοποιήσει για μείωση των κρατήσεων και υψηλότερες ακυρώσεις, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής των ΗΠΑ, Tori Emerson Barnes, δήλωσε: «Η επέκταση της ομοσπονδιακής εντολής μάσκας για ταξίδια έχει νόημα για το τρέχον περιβάλλον υγείας και την πλήρη υποστήριξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

«Η καθολική χρήση μάσκας στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα, τα τρένα και άλλες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών είναι ταυτόχρονα μια αποτελεσματική προστασία έναντι της εξάπλωσης του ιού και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κοινού στα ταξίδια – και τα δύο είναι πρωταρχικής σημασίας για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη».

“Ο σκοπός της οδηγίας για τη μάσκα της TSA είναι να ελαχιστοποιήσει την εξάπλωση του COVID-19 στα μέσα μαζικής μεταφοράς”, δήλωσε η TSA.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας έλαβε φέτος 3.889 απείθαρχες αναφορές επιβατών, σχεδόν το 74% εξ αυτών αφορούσαν παραβιάσεις της εντολής μάσκας.