Μετά από 20μηνη απαγόρευση, οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναπληρώνουν τον χαμένο χρόνο με τα σύνορα των ΗΠΑ ανοιχτά ξανά .

Ο ταξιδιωτικός τομέας φαίνεται ότι θα λάβει τεράστια ώθηση καθώς η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων εκτοξεύεται στα ύψη.

Νέα έρευνα από το Holiday Extras διαπίστωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μακρινός προορισμός που βρίσκεται στην κορυφή των λιστών των Βρετανών.

Όταν ρωτήθηκαν σε ποιον προορισμό μακρινών αποστάσεων θα ήθελαν να επιστρέψουν πρώτοι, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των Βρετανών βάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ταξίδια στην Καραϊβική (14%), στις Μαλδίβες (13%), στην Αυστραλία (11%) και Νέα Ζηλανδία (7%).

Η Νέα Υόρκη (14%) ήταν επίσης στην κορυφή της λίστας των πόλεων που οι παραθεριστές δεν έχουν ταξιδέψει περισσότερο όσο ίσχυαν οι περιορισμοί, ξεπερνώντας δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Παρίσι (13%), η Βαρκελώνη (10%) και η Ρώμη (9%).

Τα στοιχεία κρατήσεων της Holiday Extras επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα, καθώς οι ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος προορισμός τους με τις περισσότερες κρατήσεις – υπογραμμίζοντας την εκκρεμή ζήτηση για μετακίνηση στην πολιτεία που χτίζεται ενώ τα σύνορα ήταν κλειστά.