Πάνω από 70.000 τουρίστες φιλοξένησαν ιαματικές πηγές του Παμούκαλε, της νοτιοδυτικής Τουρκίας, κοντά στην επαρχία Ντενιζλί κατά τη διάρκεια πέντε ημερών εορτασμού του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Βασικοί επισκέπτες των πηγών είναι τουρίστες από την Ευρώπη, την Ανατολική Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Ρωσία. Το Παμούκαλε αποτελεί ένα από τα παλαιότερα τουριστικά αξιοθέατα και προστατεύεται από την UNESCO.

Είναι γνωστό για τα ιαματικά του νερά και το λευκό κρυσταλλικό ασβεστόλιθο τραβερτίνη, ο οποίος σχηματίζει φυσικές πισίνες. Μαλιστα, Παμούκαλε σημαίνει κάστρο από βαμβάκι. Οι επισκέπτες περπατούν ξυπόλυτοι στις θερμές πηγές, όπου τα νερά παραμένουν σε υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και το χειμώνα.

Για την ιστορία, οι πρώτοι άνθρωποι που αξιοποίησαν αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες δημιουργώντας δίπλα του, την Ιεράπολη, μια λουτρόπολη, ίδρυθείσα από το βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β΄ τον 2ο αιώνα π.Χ.

Ο Γκάζι Μουράτ Σεν, πρόεδρος της τοπικής τουριστικής και ξενοδοχειακής ένωσης, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, ότι επισκέπτονται το Παμούκαλε πολλοί τουρίστες χάρη στη θέση του, στο σταυροδρόμι των θέρετρων κατά μήκος των ακτών της Τουρκίας.