sadorini1705Με τις γεύσεις των…παγωτών συγκρίνει δημοσίευμα της βρετανικής travelweekly τα ελληνικά νησιά. Άλλοτε κανείς αρκείται στην κλασική βανίλια, ενώ άλλες φορές λαχταρά παρφέ σοκολάτα με τρούφα από πάνω. Γιατί λοιπόν να περιοριστείς σε ένα, ενώ μπορείς να πάρεις μια γεύση απ’ όλα; Αυτο διερωτάται η αρθρογράφος Katie McGonagle, προτείνοντας συνδυασμούς ελληνικών νησιών για όλα τα γούστα.

Για όσους επιθυμούν “τρελή ζωή” αλλά παράλληλα θέλουν και να ξεκουραστούν στις διακοπές τους, μία λύση είναι η Κέρκυρα και οι Παξοί. Στην Κέρκυρα, τονίζει η αρθρογράφος οι ταξιδώτες μπορούν να κάνουν θαλάσσια σπορ, να δουν αξιοθέατα και να ξενυχτήσουν στα πολύβουα μπαρ και κλαμπ, ενώ στο μικρό ψαροχώρι των Παξών θα βρουν την ηρεμία τους. Παρόμοια εμπειρία προσφέρουν η Κως και η Λέρος, ενώ εναλλακτικά μπορεί κανείς να συνδυάσει την Κω με την Κάλυμνο.

Παράλληλα, για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ιδανικός συνδυασμός είναι η Κρήτη και η Ρόδους, όπου θα δουν μινωικά παλάτια, ρωμαική και βυζαντινή αρχιτεκτονική, βενετσιάνικα φρούρια, καθώς και μοναστήρια και οθωμανικά τζαμιά.

Η Ρόδος παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με τη Σύμη και τη Χάλκη, για υπέροχη θέα, τέλεια αρχιτεκτονική και απομονωμένες παραλίες.

Από τις προτάσεις δεν θα μπορούσε να λείψει η Μύκονος και η Σαντορίνη, πηδώντας από τα γκουρμέ εστιατόρια και τους celebrities στα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και την υπέροχη θέα της καλντέρας. Η Σαντορίνη μπορεί επίσης να συνδυαστεί με την Πάρο και τη Νάξο, ενώ εναλλακτικά με τη Φολέγανδρο και τη Μήλο για τους ρομαντικούς.

Περνώντας στις Σποράδες, το άρθρο προτείνει τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Αλόννησο.

Δείτε το ολόκληρο εδώ