ciudad realΣύμβολο της οικονομικής κακοδιαχείρισης της Ισπανίας έγινε το σχεδόν αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο της Σιουδάδ Ρεάλ, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τον Independent, το αεροδρόμιο που άνοιξε το 2008 κόστισε 1,1 δις ευρώ και σήμερα πωλείται στην εξευτελιστική τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε μια προσπάθεια να ανοίξουν οι πύλες του έρημου αεροδρομίου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αεροδρόμιο στη Σιουδάδ Ρεάλ, το οποίο έχει αεροδιάδρομο αρκετά μεγάλο για να προσγειωθεί ένα Airbus 380, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου και χωρητικότητα για 10 εκ. επιβάτες το χρόνο, έχει καταστεί σύμβολο της «φούσκας» του τομέα ακινήτων της Ισπανίας.

Πρόκειται για το πρώτο ιδιωτικό διεθνές αεροδρόμιο στο οποίο η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2008. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να καταστεί δημοφιλές και η διαχειρίστρια εταιρεία του CR Aeropuertos, χρεοκόπησε τον Ιούλιο του 2012 με χρέη ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ.

Το αεροδρόμιο βγήκε σε δημοπρασία χθες με αρχική τιμή 100 εκ. ευρώ και στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πιστωτές. Η δημοπρασία θα κλείσει στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου εμπορικού δικαστηρίου στη Σιουδάδ Ρεάλ, το οποίο επιβλέπει την πώλησή του.

zougla