Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε ποσοστό 58% έχουν μεγαλύτερη τάση για ταξίδια φέτος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 18 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα της YouGov.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ινδία με 57% και στην τρίτη το Χονγκ Κονγκ με 47%. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Σιγκαπούρη με 41% και η Ιταλία με 41%.

Ειδικότερα, ένας στους πέντε κατοίκους των ΗΑΕ ταξίδεψε με μια ευρύτερη ομάδα ή έκανε μεγαλύτερες διακοπές τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα ταξίδια με μια ευρύτερη ομάδα φίλων ή/και οικογένειας συνεχίζουν να είναι η κορυφαία ταξιδιωτική δραστηριότητα από έτος σε έτος με τη μεγαλύτερη αύξηση (+5%) από το προηγούμενο έτος.

Μια άλλη ταξιδιωτική δραστηριότητα που οι κάτοικοι των ΗΑΕ σχεδιάζουν να αναλάβουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους επόμενους 12 μήνες είναι η μετακίνηση σε διαφορετική χώρα για εργασία ή διαμονή (+5%).

Η εξ αποστάσεως εργασία ενώ βρίσκεστε σε διακοπές αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον, αλλά η λήψη διακοπών ως επέκταση ενός επαγγελματικού ταξιδιού μπορεί να σημειώσει μια ελαφρά αύξηση.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες στα ταξίδια

Η έρευνα του YouGov αποκαλύπτει τις προτεραιότητες των ταξιδιωτών των ΗΑΕ για τους επόμενους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς.

Η ασφάλεια είναι η κύρια ταξιδιωτική προτεραιότητα μεταξύ των ταξιδιωτών των ΗΑΕ (σε ποσοστό 31%).

Ακολουθούν τα σπουδαία τοπικά αξιοθέατα και οι ανέσεις (27%) καθώς και η επιθυμία να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς (26%). Η ασφάλεια είναι πιο σημαντική για ενήλικες άνω των 45.

Η εξαιρετική ψυχαγωγία (25% ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ έναντι 17% ταξιδιώτες παγκοσμίως), οι ποιοτικές υπηρεσίες (25% έναντι 21%) και τα πολυτελή καταλύματα (19% έναντι 14%) είναι πιο σημαντικά για τους ταξιδιώτες στα ΗΑΕ σε σύγκριση με τους ομολόγους τους παγκοσμίως.

Από την άλλη πλευρά, το να βιώνουν κάτι νέο (24% ταξιδιώτες ΗΑΕ έναντι 29% ταξιδιώτες παγκοσμίως) και να έχουν τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες (15% έναντι 21%) είναι συγκριτικά λιγότερο σχετικές με αυτούς.