«Η διαχείριση και μείωση των αποβλήτων και των ειδών συσκευασίας στις παραλίες του νησιού αποτελεί υψηλό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με αφορμή τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTER.

Καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες παραλίας

Το ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό έργο CAPonLITTER στοχεύει στην βελτίωση των πολιτικών και πρακτικών που προωθούν την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες παραλίας, που συνδέονται με ψυχαγωγικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε παράκτιες περιοχές.

Στο έργο CAPonLITTER συμμετέχουν φορείς από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Περιοχές στις οποίες ο παράκτιος τουρισμός αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η συντονίστρια του έργου και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ελένη Τζαγκαράκη και οι εξωτερικοί συνεργάτες Βασίλης Ζησιμόπουλος μηχανικός και Μιχάλης Χαλκιαδάκης οικονομολόγος.