Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για πρώτη φορά, οι καλοκαιρινές κρατήσεις από την Γερμανία υπερβαίνουν το επίπεδο του καλοκαιριού 2019 κατά 1%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Travel Data + Analytics (TDA), στο τέλος Απριλίου. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να αντισταθμίζεται από 24% λιγότερους επισκέπτες διακοπών.

Οι προορισμοί στην ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, με ποσοστό 44%.
Η Τουρκία και η Ελλάδα βρίσκονται στήθος με στήθος, αλλά η Τυνησία και η Αίγυπτος παρουσιάζουν επίσης αύξηση άνω του μέσου όρου.
Το αδιαμφισβήτητο νούμερο 1 ωστόσο, παραμένουν οι ισπανικές ταξιδιωτικές περιοχές Βαλεαρίδες Νήσοι, Κανάρια Νησιά και η ενδοχώρα.

Ο Απρίλιος του 2023 σηματοδοτεί επίσης το τέλος της χειμερινής περιόδου 2022/2023. Δεν μπόρεσε να φτάσει το επίπεδο πριν από το Covid-19 και κατέληξε 4% κάτω από το συγκρίσιμο ποσοστό του 2018/2019.

Ομολογουμένως, το 6% των πωλήσεων του Απριλίου αντιστοιχούσε σε ταξίδια που κλείστηκαν βραχυπρόθεσμα τον μήνα του Πάσχα. Αλλά αυτό δεν ήταν πλέον αρκετό για να βελτιώσει το χειμερινό ισοζύγιο.

Τι λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες για προσφορές τελευταίας στιγμής

Οι προσφορές τελευταίας στιγμής, ήταν κάποτε. Η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV) ξεκαθαρίζει ότι “οι μεγάλες ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής δεν πρέπει να αναμένονται για το καλοκαίρι του 2023”.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα προσφορές με καλή σχέση ποιότητας-τιμής για το καλοκαίρι, αρκεί οι πελάτες να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι με τον προορισμό, το ξενοδοχείο και τις ώρες πτήσης, σύμφωνα με τους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Η Alltours αναφέρει ότι οι πολύ υψηλές τιμές των πτήσεων των τελευταίων εβδομάδων μειώνονται και πάλι, κάτι που της δίνει την δυνατότητα να “προσφέρει ελκυστικά πακέτα της τελευταίας στιγμής”.

Οι τιμές πτήσεων προς δημοφιλείς περιοχές όπως η τουρκική Ριβιέρα, η Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά έχουν και πάλι αυξηθεί σημαντικά.

Όσοι δεν είναι απόλυτα σίγουροι για τον προορισμό ή την περίοδο του ταξιδιού τους, θα βρουν ακόμα προσφορές με καλή σχέση τιμής-απόδοσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία, στην Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

TUI: Ελκυστικές τιμές σε Κέρκυρα

Οι διακοπές της τελευταίας στιγμής θα είναι διαθέσιμες και αυτό το καλοκαίρι, αλλά όχι σε τιμές ευκαιρίας και με λιγότερες επιλογές, εκτιμά η TUI.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα της Γερμανίας, όσοι αναζητούν προσφορές σε ελκυστικές τιμές θα πρέπει να εξετάσουν την Κέρκυρα, την ηπειρωτική Ισπανία ή τα Κανάρια Νησιά. Προορισμοί με σταθερές τιμές είναι οι πολωνικές ακτές της Βαλτικής, η Αλβανία και το Μαρόκο.