Οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και η Ιταλία είναι οι κορυφαίες χώρες για να πάρετε μαζί το κινητό σας τηλέφωνο στις διακοπές.

Η Ουγγαρία, το Μεξικό και η Ελλάδα είναι οι χειρότερες χώρες σε αυτή την κατηγορία. Αυτό προέκυψε από έρευνα από το κατάστημα κινητών τηλεφώνων Currys.

Η Ουγγαρία παίρνει 44 στα 110 κυρίως λόγω της χαμηλής δημοτικότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του χαμηλού αριθμού δωρεάν σημείων WiFi και του χαμηλού ποσοστού ανέπαφων πληρωμών.

Το Μεξικό σκοράρει 46 χάρη στη χαμηλή διαθεσιμότητα 4G, τις λίγες ανέπαφες πληρωμές, τα χαμηλά μέτρα κυβερνοασφάλειας.

Η Ελλάδα βαθμολογείται επίσης με 46, με τον χαμηλό αριθμό δωρεάν σημείων WiF και το χαμηλό ποσοστό ανέπαφων πληρωμών.

Η Τουρκία είναι το καλύτερο μέρος για να εξοικονομήσετε μετρητά στη χρήση των δεδομένων σας

Που θα αισθανθείτε ασφαλής με τη χρήση του κινητού σας

Η Κροατία είναι ο κορυφαίος προορισμός για να αισθανθεί κανείς ασφαλής όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο στις διακοπές

Η Κροατία είναι ο καλύτερος προορισμός για να σας κρατά ασφαλείς ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στις διακοπές, με καλή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (92,53) και διαδικτυακή λογοκρισία (1) και υψηλό ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο (92).

Η Κροατία είναι πρώτη όσον αφορά στη διαδικτυακή λογοκρισία με την κυβέρνηση της Κροατίας να απαγορεύει τους λιγότερους ιστότοπους.

Εντυπωσιακή είναι και η διαθεσιμότητα mobile internet, με την Κροατία να βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακριβώς πίσω από την Ολλανδία και την Αυστρία. Η ταχύτητα 5G και η μέση ταχύτητα κινητής τηλεφωνίας είναι επίσης πολύ καλές σε σύγκριση με άλλες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Κροατία για την ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στις διακοπές, με 99,54 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, 2 για τη διαδικτυακή λογοκρισία και έχει σχεδόν τέλειο ποσοστό διείσδυσης στο διαδίκτυο 99% (το υψηλότερο από όλες τις χώρες που μετρήθηκαν).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην τρίτη θέση με Παγκόσμιο Δείκτη Κυβερνοασφάλειας Σκορ 100, βαθμολογία 2 για τη διαδικτυακή λογοκρισία και ποσοστό διείσδυσης στο Διαδίκτυο 98%.

Τέταρτη η Ιταλία βαθμολογείται επίσης με 2 για τη διαδικτυακή λογοκρισία, μαζί με 96,13 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και 96% για τη διείσδυση στο Διαδίκτυο.

Η Ολλανδία ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα, με βαθμολογία 2 για τη διαδικτυακή λογοκρισία, 97,05 για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και 94% για τη διείσδυση στο διαδίκτυο.

Η Currys μέτρησε επίσης 17 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς έναντι 11 μετρήσεων για να ανακαλύψει ποιες χώρες είναι καλύτερες για να πάρετε το τηλέφωνό σας διακοπές.

Συγκεκριμένα ο δείκτης μέτρησε:

  • Τη διαθεσιμότητα 4G και τις ταχύτητες 5G.
  • Το κόστος δεδομένων.
  • Τη μέση ταχύτητα διαδικτύου για κινητά.
  • Τον αριθμό των σημείων πρόσβασης WiFi.
  • Τη διαθεσιμότητα τοπικής κάρτας SIM για τους τουρίστες.
  • Τον αριθμό των αναρτήσεων στο Instagram.
  • Την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
  • Τη λογοκρισία.