Εάν είστε λάτρεις του καλού τσαγιού, μπορείτε να επιλέξετε έναν προορισμό που βασίζεται στο δυναμικό ανάπτυξης του. Εάν βρεθείτε σε μέρος που γίνεται παραγωγή τσαγιού θα απολαύσετε πολλές έντονες διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές.

Ορισμένες από τις βασικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια του τσαγιού περιλαμβάνουν μέρη χωρίς μεγάλους χειμώνες, αλλά ένα τροπικό αλλά κατά προτίμηση υποτροπικό κλίμα.

Η βροχόπτωση και η υγρασία μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και την ποιότητα του τσαγιού, καθώς και τη συγκομιδή των φύλλων. Έχουμε επιλέξει μερικά από τα κορυφαία ποτά και τσάι που παράγονται σε όλο τον κόσμο καθώς και ποιες φυτείες να επισκεφθείτε.

Δείτε πέντε από τις καλύτερες τοποθεσίες τσαγιού σύμφωνα με έρευνα της Globehunters

Κένυα

Η Κένυα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός τσαγιού στον κόσμο. Αν ψάχνετε για πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Κένυα, τότε σχεδιάστε μια επίσκεψη σε μία από τις πολλές φυτείες τσαγιού. Μόλις βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι είναι η ρουστίκ κτηνοτροφική πόλη Limuru. Βρίσκεται στο Great Rift Valley, το οποίο έχει το ιδανικό κλίμα και συνθήκες για την καλλιέργεια τσαγιού τσαγιού.

Αυτή η περιοχή βιώνει πολλές βροχοπτώσεις, το κλίμα είναι ιδανικό και υπάρχει ένα υψόμετρο των 7,000 ποδιών. Περάστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε το Limuru Tea Plantation, το οποίο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ή μπορείτε να επισκεφτείτε τους πρώτους αυλούς τσαγιού που φυτεύτηκαν από τους αδελφούς Caine κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκατάστασης.

Αργεντινή

Αν και μόνο μια μικρή περιοχή της Αργεντινής είναι κατάλληλη για την καλλιέργεια τσαγιού, εξακολουθεί να είναι μια σημαντική χώρα παραγωγής. Το μεγαλύτερο μέρος του τσαγιού που παράγεται εδώ αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η πλειοψηφία καλλιεργείται στο Misiones και Corrientes επειδή έχουν ακριβώς το σωστό είδος ζεστού υποτροπικού κλίματος με πολλές βροχοπτώσεις. Πολλά τσάι εδώ παράγονται μαζικά και έχουν ήπια γεύση.

Κίνα

Το Huangshan στην επαρχία Anhui της Κεντρικής Ανατολικής Κίνας είναι διάσημο για τα πράσινα, μαύρα και λουλούδια τσάι του και καλλιεργούνται και εναλλακτικές ποικιλίες όπως το Yellow Mountain Mountain Furry Tip, το Keemun Black και το Yellow Mountain Tribute.

Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι πιο γνωστή για το Rooibos. Είναι ένα ελαφρύ τσάι με κόκκινο χρώμα, το οποίο καταναλώνεται χωρίς γάλα. Ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τον Rooibos και να δείτε πως παράγεται αυτό το τσάι είναι το Klipp Mekaar, ένα οργανικό, αγρόκτημα τσαγιού που βρίσκεται ψηλά στη βόρεια οροσειρά Cederberg. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα βιολογικά αγροκτήματα Rooibos στον κόσμο.