Το Βίλνιους της Λιθουανίας, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία φθηνός και αγαπημένος προορισμός διακοπών πόλης των Βρετανών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών TravelSupermarket.

Ο δείκτης Καλύτερης Αξίας έδειξε ότι το Βίλνιους είναι ο πρώτος αγαπημένος και φθηνότερος προορισμός διακοπών των Βρετανών σε πόλεις, ένας προορισμός που κέρδισε την παγκόσμια προσοχή αυτό το μήνα και με την σέξι εκστρατεία μάρκετινγκ προσέλκυσης τουριστών.

Δεύτερη φθηνότερη πόλη είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα και τρίτη η Κρακοβία στην Πολωνία

Στον αντίποδα, πιο ακριβές πόλεις το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και το Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Στην σύγκριση τιμών η μέση τιμή ενός πακέτου πτήσεων και δύο διανυκτερεύσεων τόσο για το Βίλνιους όσο και για τη Μπρατισλάβα ήταν μικρότερη από 100 λίρες, ενώ σε Ντουμπρόβνικ και Ελσίνκι ήταν 293 λίρες και 290 λίρες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelSupermarket μειώθηκε η ζήτηση λόγω αύξησης των τιμών για την Πράγα και την Βουδαπέστη για φθινόπωρο / χειμώνα σε σύγκριση με πέρυσι.

Η μέση τιμή του πακέτου για φθινόπωρο / χειμώνα για την Πράγα αυξήθηκε κατά 11% στις 170 λίρες και στη Βουδαπέστη κατά 13% σε 192 λίρες, από 81 λίρες που είναι σε Βίλνιους και από 89 λίρες σε Μπρατισλάβα.