Οι αρχές της Ταϊλάνδης εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής του προγράμματος «Test and Go» της χώρας, το οποίο επιτρέπει επί του παρόντος σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες να εισέρχονται στην Ταϊλάνδη χωρίς απαιτήσεις καραντίνας.

O υπουργός Υγείας της χώρας έκανε αυτές τις παρατηρήσεις σε ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Ταϊλάνδης, το οποίο οδήγησε αμέσως σε σύγχυση μεταξύ των πιθανών τουριστών στη χώρα.

Το Phuket Sandbox ή μια εναλλακτική καραντίνα θα παραμείνουν οι μόνες επιλογές εισόδου στην Ταϊλάνδη.

Οι επισκέπτες Sandbox στην Ταϊλάνδη πρέπει να περάσουν επτά νύχτες σε καθορισμένα μέρη προτού μεταβούν σε άλλους προορισμούς. Κατά τις πρώτες επτά νύχτες, οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν σε συγκεκριμένες ζώνες, όπως το Πουκέτ.

Οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης και οι αλλοδαποί κάτοικοι της Ταϊλάνδης ήταν οι κύριοι δικαιούχοι της πρωτοβουλίας Sandbox.

Το Test & Release απαιτεί μόνο ο τουρίστας να είναι πλήρως εμβολιασμένος, να υποβληθεί σε δοκιμασία PCR-RT πριν από την αναχώρηση και στη συνέχεια να υποβληθεί σε άλλο τεστ κατά την άφιξή του στην Ταϊλάνδη, ενώ περιμένει τα αποτελέσματα σε ένα ξενοδοχείο. Μόλις επιβεβαιωθεί το αρνητικό αποτέλεσμα του επισκέπτη, μπορεί να μετακινηθεί.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια οπισθοδρόμηση για την τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης, η οποία ήλπιζε να προσελκύσει ξένους επισκέπτες το 2022, καταργώντας το πρόγραμμα Test & Go αυτή τη στιγμή, λίγο πριν από την κανονική υψηλή περίοδο της χώρας.

Αλλαγές στη Σιγκαπούρη

Νέες διαδικασίες για τους ταξιδιώτες στη Σιγκαπούρη που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 ή έχουν εντοπιστεί ως στενή επαφή έχουν τεθεί σε ισχύ από αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία θα αναρρώνουν ή θα απομονώνονται στα δωμάτιά τους από προεπιλογή, αντί να αξιολογούνται από το Υπουργείο Υγείας είτε για επιτόπια αποκατάσταση είτε για μεταφορά σε κρατική μονάδα φροντίδας COVID-19.

Στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα εκδοθεί Διαταγή Απομόνωσης για να παραμείνουν στο κατάλυμά τους για δέκα ημέρες ή 14 ημέρες για όσους είναι μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι – μετά την οποία θα πάρουν εξιτήριο αυτόματα χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις εξετάσεων.

Οι ταξιδιώτες που έχουν κατοικία στη Σιγκαπούρη και επιθυμούν να αναρρώσουν εκεί μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από το Υπουργείο για να τους μεταφερθεί στα σπίτια τους. Παράλληλα, όσοι τα ξενοδοχεία τους είναι ακατάλληλα για απομόνωση θα μεταφερθούν σε κατάλληλη μονάδα περίθαλψης.