Σχεδόν οι μισοί άνθρωποι κάνουν συμβιβασμούς για τις μελλοντικές τους διακοπές, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εν μέσω ανησυχιών για το κόστος ζωής.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη μικρότερη περίοδο διακοπών(46%) και την επιλογή προορισμών μικρών αποστάσεων αντί για μακρινούς (35%).

Παράλληλα, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) σχεδιάζει να πάει διακοπές σε πιο οικονομικούς προορισμούς.

Δύο στους πέντε (40%) δηλώνουν ότι θα επιλέξουν να μην κάνουν all inclusive, ενώ ένας στους έξι (17%) στοχεύει να κάνει λιγότερες δραστηριότητες ενώ βρίσκεται σε διακοπές για να ξοδέψει λιγότερα στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση 2.000 παραθεριστών από το OTA loveholidays.

Πως κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους

Στο στάδιο της κράτησης των διακοπών τους, το ένα τρίτο (33%) θα προσπαθήσει τώρα να κάνει περισσότερη έρευνα για να επιτύχει μια φθηνή προσφορά και το 21% θα επιλέξει αργά το βράδυ πτήσεις για να διατηρήσει τις τιμές χαμηλές.

Ωστόσο, παρά τους αυστηρότερους προϋπολογισμούς, το 59% είναι αποφασισμένο να είναι τολμηρό με τα ταξιδιωτικά του σχέδια, ενώ το 28% δεν θέλει να συμβιβαστεί με την εμπειρία νέων πολιτισμών.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο μέσος άνθρωπος εξακολουθεί να σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό τουλάχιστον δύο φορές τους επόμενους 12 μήνες – με τα άτομα ηλικίας 18-34 ετών να σχεδιάζουν τα περισσότερα διαλείμματα με τρία ταξίδια στο εξωτερικό.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν την προοπτική να έχουν κατά μέσο όρο 300 £ λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα για να ξοδέψουν σε διαλείμματα το επόμενο έτος.