Οι Κινέζοι τουρίστες ακυρώνουν τα ταξίδια τους στη Νέα Ζηλανδία, αφού η χώρα απαγόρευσε στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei να λειτουργεί εκεί.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό Μέσο Global Times, οι Κινέζοι ταξιδιώτες θέλουν να τιμωρήσουν με αυτό τον τρόπο την χώρα.

Οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πλέον “τεταμένες”. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, παραδέχτηκε ότι υπήρχαν «πολυπλοκότητες» μεταξύ Πεκίνου και Ουέλλινγκτον, αλλά απέρριψε τις ανησυχίες μιας διπλωματικής ρήξης.

Στον αέρα η συμφωνία “Έτος Τουρισμού Κίνας-Νέας Ζηλανδίας”

Αυτή η κίνηση από την Κίνα είναι ένα χτύπημα στον τουρισμό της Νέας Ζηλανδίας. Η Κίνα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος επισκέπτης της χώρας. O αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2023 σε περίπου 913.000 επισκέπτες.
Η ένταση επηρεάζει και τις επενδύσεις στη χώρα.
Το Πεκίνο αποσύρθηκε από την συμφωνία “Κίνα-Νέα Ζηλανδία Έτος Τουρισμού”, που έχει υπογραφεί εδώ και ένα χρόνο.
Η συμφωνία ήταν μία ευκαιρία για τις δύο χώρες “να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς μέσω του τουρισμού”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμη των ταξιδιωτών της ως τρόπο να επιστρέψει σε ορισμένες χώρες. Πρόσφατα αποθάρρυνε τους Κινέζους να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αιτία, η σύλληψη στον Καναδά της Meng Wanzhou, επικεφαλής της Huawei, για λογαριασμό των ΗΠΑ.