Το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί να δει τους Κινέζους τουρίστες να επιστρέφουν σε σημαντικό αριθμό μετά από την τριετή παύση λόγω του COVID-19.

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, προβλέποντας ότι οι επισκέψεις θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

“Η Κίνα εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο πολύτιμες αγορές μας. Προβλέπουμε μια ισχυρή ανάκαμψη και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει όρεξη για ταξίδια “, δήλωσε η Patricia Yates. Διευθύνουσα Σύμβουλος της VisitBritain.

“Μας αρέσει ιδιαίτερα η κινεζική αγορά επειδή οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν πολλά στα ταξίδια τους και μένουν περισσότερο. Όταν ανοικοδομούμε μια βιώσιμη και ανθεκτική βιομηχανία, οι άνθρωποι που μένουν περισσότερο είναι προφανώς οι άνθρωποι που προσπαθούμε να προσελκύσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 2019, περισσότεροι από 880.000 άνθρωποι ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κίνα, πραγματοποιώντας 16,33 διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο και ξοδεύοντας 1.937 λίρες ανά άτομο, καθιστώντας την Κίνα τη δεύτερη πιο πολύτιμη αγορά εισερχόμενων ταξιδιών για το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά στις δαπάνες.