Βασική προτεραιότητα για τον τουρισμό της Αργεντινής αποτελούν οι κινέζοι τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σεμινάριο για τον τουρισμό ώστε τα μέλη της κινεζικής κοινότητας που ζουν στην Αργεντινή να πάρουν κάποια εκπαίδευση και να μάθουν πώς να καλωσορίζουν τους Κινέζους τουρίστες με τον καλύτερο τρόπο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ίδρυμα του Πανεπιστημίου Αργεντινής (UADE) με επικεφαλής τον Υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Γκουστάβο Σάντος, τον Πρέσβης της Κίνας στην Αργεντινή, Γιανγκ Γουάνμινγκ και τον πρύτανη του πανεπιστημίου.

“Η Κίνα έχει γίνει η κύρια αγορά-πηγή τουρισμού στον κόσμο. Οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσό στον πλανήτη και αυξάνονται συνεχώς”, δήλωσε ο Σάντος τονίζοντας τη “βασική ανησυχία” του Αργεντινού Προέδρου Mauricio Macri για την ενίσχυση των όλο και ισχυρότερων σχέσεων μεταξύ Αργεντινής και Κίνας.

“Φέτος, ο αριθμός των κινεζικών τουριστών έχει αυξηθεί κατά 15-20% φτάνοντας τους 50.000 τουρίστες και παρόλο που τα στοιχεία αυτά είναι απολύτως χαμηλά, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ υψηλός.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιανγκ δήλωσε ότι η Αργεντινή έχει διεθνή επικέντρωση. Δήλωσε ότι χάρη στη διμερή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, η ροή των κινέζων τουριστών αυξήθηκε πέντε φορές την τελευταία δεκαετία.

Τον περασμένο Ιούνιο, ξεκίνησε το δεκαετές σύστημα θεωρήσεων βίζας για τους Κινέζους πολίτες που ταξιδεύουν στην Αργεντινή για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

“Το 2015 και το 2016 υπήρχαν περισσότεροι από 100 εκατ. Κινέζοι τουρίστες που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο, αλλά το ποσοστό των Κινέζων επισκεπτών που ταξίδευαν στην Αργεντινή ήταν σχεδόν ασήμαντο σε σχετικούς όρους. Η απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για την αναστροφή αυτή η τάση “δήλωσε ο πρέσβης της χώρας στο Πεκίνο, Ντιέγκο Γκιέλαρ.

Ο κανονισμός ισχύει για 10 χρόνια και παρέχει πολλαπλές εισόδους των 90 ημερών στη χώρα για τον επιχειρηματικό ή / και τον ατομικό τουρισμό.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι το 2015, 35.675 Κινέζοι τουρίστες έφθασαν στην Αργεντινή και οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να πολλαπλασιαστούν κατά 10 φορές έως το 2019.