Η ζήτηση για διεθνή ταξίδια από την Κίνα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Αυτό δήλωσαν οι διοργανωτές του ταξιδιωτικού συνεδρίου ITB επικαλούμενοι έρευνα στην οποία περίπου το 80% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες.

Ειδικότερα, τα στοιχεία από την έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών συμβούλων IPK, διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες είπαν ότι όχι μόνο σκόπευαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες, αλλά θα το κάνουν πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν, εάν είναι δυνατόν.

«Η αυξανόμενη προθυμία των Κινέζων να ταξιδέψουν περισσότερο στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες θέτει γερά θεμέλια για μια σημαντική ανάκαμψη το 2024», ανέφεραν οι διοργανωτές της ITB.

Κερδισμένη η Ευρώπη

Το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη ήταν υψηλότερο από ό,τι φάνηκε σε προηγούμενες μελέτες, όταν οι Κινέζοι ταξιδιώτες προτιμούσαν τις γειτονικές χώρες, δήλωσαν οι διοργανωτές της ITB.

Ωστόσο, η επιστροφή των Κινέζων επισκεπτών είναι έρχεται μαζί με το ενδιαφέρον τους για εξοικονόμηση κόστους ταξιδιού, προτιμώντας περιόδους εκτός εποχής, συντομεύοντας τη διαμονή τους ή αναζητώντας φθηνότερα καταλύματα.