Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γαλλία ανησυχεί για την εξάπλωση των κοριών, που απειλούν τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία και την φήμη της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση με τα παράσιτα ως έκτακτη ανάγκη. Λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης και τον περιορισμό της εξάπλωσης.

Η κρίση συνέπεσε με την προετοιμασία της χώρας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η Γαλλία έχει λάβει μια σειρά μέτρων μετά από αρκετούς επισκέπτες σε δημόσιους χώρους -συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων και τρένων στο Παρίσι- που ανέφεραν τσιμπήματα από κοριούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Emmanuel Gregoire, αντιδήμαρχος του Παρισιού, έχει άμεσες συναντήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την ανάπτυξη κατάλληλου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο τουρισμός επηρεάζεται

Ο τουρισμός είναι μια ζωτικής σημασίας βιομηχανία στη Γαλλία, προσελκύοντας πολλούς διεθνείς ταξιδιώτες ετησίως.

Ως εκ τούτου, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα την κρίση κοριών, ιδιαίτερα καθώς η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.
Η κατάσταση με τους κοριούς θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά τον τουριστικό τομέα και τους στόχους του.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επίπτωση της προσβολής από κοριούς είναι μικρή. Ωστόσο, η αντιμετώπιση του ζητήματος προτού κλιμακωθεί και οδηγήσει σε πιο σοβαρές συνέπειες είναι ζωτικής σημασίας.

Το 2022, η Γαλλία κέρδισε 57,9 δις ευρώ έσοδα από διεθνείς τουρίστες, αύξηση 1,2 δις ευρώ από το 2019.
Οι top αγορές εισερχόμενου τουρισμού στη Γαλλία το 2022, όσον αφορά τα έσοδα είναι από πολίτες τριών γειτονικών χωρών, από:

  • Βέλγιο (7,3 δις ευρώ).
  • Γερμανίας (6,5 δις ευρώ).
  • Ηνωμένο Βασίλειο (6,2 δις ευρώ).

Υπερβολή της κρίσης

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η κρίση με τους κοριούς στη Γαλλία έχει γίνει αντικείμενο “δηλητηριώδους” εκστρατείας στα Μέσα ενημέρωσης.

Αυτό οδήγησε σε μάχη μεταξύ της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν και της γαλλικής αυτοδιοίκησης, επιδεινώνοντας τις εντάσεις στη χώρα.
Η κρίση αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Παρίσι, ιδιαίτερα τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό θα μπορούσε να βλάψει τη διπλωματική, οικονομική και κοινωνική εικόνα της Γαλλίας. Το Παρίσι αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές πιέσεις λόγω του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών κρίσεων.

Οι κοριοί που επιστρέφουν

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρίση των κοριών δεν είναι νέο πρόβλημα για τη Γαλλία και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τη μία ή την άλλη μορφή.
Ωστόσο, η κλίμακα της διαφοράς φέτος φαίνεται διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια.

Η γαλλική κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να απολυμάνει όλες τις γαλλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών του μετρό, των κινηματογράφων, των σχολείων κ.λπ.

Αυτό το βήμα απαιτεί πολλούς πόρους, χρόνο, προσπάθεια και χρήματα. Θα είναι επίσης αναποτελεσματικό εάν οι γειτονικές χώρες δεν συνεργαστούν για την πρόληψη της εξάπλωσης των κοριών μέσω των τουριστών.

Η Γαλλία ως τουριστική χώρα πρώτης κατηγορίας καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση της γαλλικής κυβέρνησης και των γειτονικών χωρών, η Γαλλία έχει σημαντική οικονομική επιβάρυνση.
Ωστόσο, το Παρίσι έχει ήδη βάλει στην άκρη κονδύλια για την αντιμετώπιση των παρασίτων, τα οποία είναι επί του παρόντος διαθέσιμα.