Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις τρεις κορυφαίες ανησυχίες που απασχολούν περισσότερο τους Αμερικανούς τουρίστες για τα καλοκαιρινά τους ταξίδια, αποκαλύπτει το InteleTravel. Αυτές είναι:

  • Ασφάλεια και προστασία (60%).
  • Υψηλότερες τιμές ταξιδιού (54%).
  • Καθυστερημένες ή ακυρωμένες πτήσεις (48%).

 

Ασφάλεια και προστασία

Η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν κορυφαίο μέλημα για πολλούς ταξιδιώτες την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο.
Από τους ταξιδιώτες που ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια στο Μεξικό μέχρι αυτούς που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό, οι πελάτες έχουν πολλές σχετικές ερωτήσεις.

Οι τουριστικοί πράκτορες συνιστούν την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης ανεξάρτητα από το πού πηγαίνει ένας ταξιδιώτης αυτό το καλοκαίρι.

Ανοδικές τιμές

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές της βενζίνης έχουν σταθεροποιηθεί κάπως, τα αεροπορικά ταξίδια εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.

Οι ταξιδιώτες, ιδίως όσοι επιθυμούν να κλείσουν ταξίδια της τελευταίας στιγμής στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, βρίσκουν το “sticker shock” μια τεράστια ανησυχία.

Πολλοί πράκτορες δηλώνουν ότι οι τιμές αποτελούν λιγότερο αποτρεπτικό παράγοντα από ό,τι στο παρελθόν.
Ωστόσο, αυτό κάνει τη διαφορά για ορισμένους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να επιλέξουν διαφορετικούς προορισμούς ή μεθόδους ταξιδιού προκειμένου να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, εάν ο προϋπολογισμός τους δεν επαρκεί.

Από την άλλη πλευρά οι ταξιδιώτες πολυτελείας είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για αναβαθμισμένες πτήσεις και αυτές τις ειδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες από ό,τι στο παρελθόν, παρά τον πληθωρισμό και το υψηλότερο κόστος.

 

Καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων

Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων και οι απεργίες στην Ευρώπη είναι μερικές από τις κορυφαίες ανησυχίες όσον αφορά στα ταξιδιωτικά εμπόδια αυτό το καλοκαίρι. Πολλοί ταξιδιωτικοί σύμβουλοι δέχονται ερωτήσεις από τους πελάτες τους σχετικά με αυτό.