Η άνοδος της εξ αποστάσεως εργασίας στις ΗΠΑ προκαλεί μια αλλαγή στη σχέση μεταξύ εργασίας και προσωπικής ευημερίας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της McKinsey, το 20-25% των Αμερικανών εργάζονται πλέον εξ αποστάσεως, γεγονός που παρέχει την ευκαιρία να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική υγεία. Ωστόσο, η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι απομονωτική και επαναλαμβανόμενη.

Μια «εργασία» προσφέρει την ευκαιρία να ταξιδέψετε και να εργαστείτε από νέα μέρη χωρίς να χρησιμοποιήσετε χρόνο διακοπών.

Η έρευνα της Icelandair προσδιορίζει τους 25 κορυφαίους προορισμούς για έναν χώρο εργασίας ευεξίας με βάση παράγοντες όπως το κόστος ζωής, η ταχύτητα Διαδικτύου και οι μέσες ώρες εργασίας.

Βιέννη, Αυστρία

Η όμορφη πόλη της Βιέννης της Αυστρίας βρίσκεται στην κορυφή της φετινής λίστας εργασιών ευεξίας. Με την υψηλότερη βαθμολογία ποιότητας ζωής στο 201,8/240 και ελάχιστα επίπεδα ρύπανσης.

Κοπενχάγη, Δανία

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη της Δανίας, η οποία κατέχει την πρώτη θέση για ταχύτητες Διαδικτύου και είναι η δεύτερη για την ευτυχία και ευεξία. Η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της Κοπεγχάγης επιτρέπει μια χαλαρή απόδραση από τη φασαρία της καθημερινότητας. Οι μαγευτικές εκκλησίες και τα μουσεία του προσελκύουν 10 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες ετησίως.

 

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Άμστερνταμ, γνωστό για το ότι έχει μερικές από τις χαμηλότερες ώρες εργασίας μαζί με υψηλή βαθμολογία ευτυχίας 7,4/10. Αυτή η ζωντανή πόλη, διάσημη για τα γοητευτικά κανάλια και τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης, είναι ο τέλειος προορισμός για να συνδυάσετε εργασία και αναψυχή σε ένα μόνο ταξίδι.

Λουξεμβούργο

Καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, το Λουξεμβούργο έχει τη δεύτερη υψηλότερη ποιότητα ζωής, επιτυγχάνοντας βαθμολογία δείκτη 201,1/240. Με τα καταπράσινα τοπία και τα μεσαιωνικά της κτίρια, αυτή η γραφική πόλη είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν ένα ικανοποιητικό και αναζωογονητικό απομακρυσμένο καταφύγιο.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Εξασφαλίζοντας την πέμπτη θέση, το Ελσίνκι ξεχωρίζει με τη χαμηλότερη βαθμολογία ρύπανσης 13,1/100 και την υψηλότερη βαθμολογία ευτυχίας 7,8/10. Η ζωντανή ατμόσφαιρα και το περιβάλλον για εξ αποστάσεως εργασία αυτής της πρωτεύουσας την καθιστούν έναν συναρπαστικό προορισμό για συνδυασμό παραγωγικότητας και ευεξίας.

Βαλένθια, Ισπανία

Η Βαλένθια της Ισπανίας κατατάσσεται στην έκτη θέση παγκοσμίως για εργασία ευεξίας, με ισχυρή βαθμολογία υγειονομικής περίθαλψης 79,8/100. Οι εκπληκτικές παραλίες αυτής της πόλης, η πολιτιστική σκηνή και το νόστιμο φαγητό προσφέρουν ένα μοναδικό και εμπνευσμένο περιβάλλον για όσους αναζητούν εργασία και χαλάρωση.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία – η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, διαπρέπει στη βιωσιμότητα με χαμηλή κλίμακα ρύπανσης 14,6. Η πόλη έχει επίσης υψηλή βαθμολογία για την ευτυχία, την ασφάλεια και τη συνολική ποιότητα ζωής. Με εντυπωσιακά ηφαίστεια, καταρράκτες και πανοραμική θέα, το Ρέικιαβικ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν έναν βιώσιμο και γραφικό προορισμό.